imovinska kartica roberta hranja

Što posjeduje prvi čovjek Oružanih snaga: Ima stan u centru Zagreba koji je očito podcijenio, a u Nerežišćima imovinu od koje boli glava

21.02.2020 u 10:30

Bionic
Reading

Viceadmiral Robert Hranj, dosadašnji direktor Glavnog stožera Oružanih snaga i nekadašnji zapovjednik Hrvatske ratne mornarice, postaje prvi čovjek Hrvatske vojske. Ovaj rođeni Zagorac, koji s morem nije imao veze dok s 15 godina nije odabrao životni poziv u mornarici, može se pohvaliti golemim posjedima na otoku Braču, a koje je naslijedila njegova supruga

Hranj je u imovinskoj kartici, koju je predao još kao direktor Glavnog stožera Oružanih snaga, naveo kako mu je mjesečna neto plaća 19.909 kuna. Ostalih prihoda nema, a supruga mu je nezaposlena.

Supružnici Hranj nemaju nikakvih zaduženja ni potraživanja, no zato je situacija drugačija s nekretninama, uglavnom naslijeđenim.

Hranj je od primitaka od nesamostalnog rada priskrbio stan u centru Zagreba od 82 kvadrata te ga je procijenio na milijun kuna, očito znatno podcijenivši vrijednost ove nekretnine.

>>> Milanović i Plenković usuglasili imenovanje viceadmirala Roberta Hranja za načelnika Glavnog stožera

Naslijedio je kuću s okućnicom u Rinkovcu u Općini Bednja od 125 kvadrata, vrijednu, prema njegovim procjenama, 187 tisuća kuna. U svom rodnom mjestu ima i vinograd od 489 kvadrata, vrijedan deset tisuća kuna, njivu od 2295 kvadrata iste vrijednosti te šumu od 4298 kvadrata, vrijednu 20 tisuća kuna.

No sve je to sitnica u odnosu na ono što je naslijedila njegova supruga u Općini Nerežišća na otoku Braču, istoj onoj iz koje je bivši ministar Lovro Kuščević.

  • +14
Robert Hranj Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

U imovinskoj kartici prijavljeno je deset parcela u Nerežišćima koje su klasificirane kao oranice, njive ili šume plus manji gospodarski objekt. U svim je tim nekretninama njegova supruga vlasnica trećine ili četvrtine. Ukupna površina svih parcela impozantnih je četiri milijuna i 844 tisuća metara kvadratnih, od kojih većina otpada na samo jednu parcelu od 4,7 milijuna kvadrata.

Vrijednost te parcele klasificirane kao oranica je 21 milijun kuna, a ukupna vrijednost sve imovine u Nerežišćima iznosi 22 milijuna kuna. Osim nekretnina, Hranj je prijavio da posjeduje automobil Suzuki SX vrijedan 45 tisuća kuna te štednju od 1838 eura.