INTERVJU S OPTUŽENIKOM

Što kandidati za šefa HRT-a misle o Sanaderovom gostovanju

27.09.2012 u 09:10

Bionic
Reading

Treba li Ivo Sanader dobiti priliku, nekoliko tjedana prije prve presude za jedan od pet procesa koji se protiv njega vode, na javnoj televiziji sat vremena iznositi svoju stranu priče? V. d. ravnatelja HRT-a Domagoj Novokmet kaže da će urednik i voditelj Aleksandar Stanković i njegova šefica Sanja Mikleušević snositi odgovornost ako se tijekom emisije dogodi kršenje zakona

Kandidati za funkciju ravnatelja HRT-a su pak podijeljeni. Saša Runjić smatra kako Sanaderovo gostovanje u emisiji 'Nedjeljom u 2' nije javni interes, već lijepa prilika da se optuženiku pruži šansa da utječe na sud. Da je ravnatelj, kaže Runjić, odluku bi ipak prepustio urednicima.

Duško Radić pak smatra da je u javnom interesu ono što Sanader ima reći, a da je ravnatelj, preporučio bi uredniku da pazi da ne krši zakon.

Goran Radman smatra pak kako bi najprije provjerio je li sve u skladu sa zakonom. 'Ako ga njegov status u tome zakonski ne priječi i ako urednici u programu stoje iza svoje odluke, da sam ravnatelj, tu ne bih imao što dodati', rekao je Radman za Jutarnji list.