ODGOVOR NA PROZIVKE

Što je policija poduzela da spasi Miru Huciku?

17.02.2010 u 15:34

Bionic
Reading

Što je sve i kada poduzimala policija radi spašavanja Mira Hucike, koji se smrznuo u noći s nedjelje na ponedjeljak kod zaseoka Beseki, pitanje je koje se nametnulo nakon vijesti o ovom tragičnom događaju, a posebice tvrdnji Roberta Hucike, brata stradalog, da bi Miro danas vjerojatno bio živ da se ozbiljnije pristupilo njegovom spašavanju

Podsjetimo, Miro Hucika se u nedjelju oko 19 sati udaljio u nepoznatom smjeru iz obiteljske kuće prijatelja u mjestu Vrbovo, općina Hrašćina, u Krapinsko-zagorskoj županiji. Svega sat vremena iza toga počela je potraga prijatelja i poznanika za njim koju je pokrenuo Robert Hucika, koji te kobne večeri nije bio sa stradalim 25-godišnjim bratom, baš kao ni većina prijatelja koji su se uključili u potragu.

'Dojavu o nestanku mladića Policijska uprava krapinsko-zagorska zaprimila je u nedjelju u 21.55 sati, od brata nestalog, preko centra 112', doznajemo od Zorana Lončara, glasnogovornika PU krapinsko-zagorske, kojeg smo zamolili za pojašnjenja okolnosti u kojima se odvijala službena potraga.

Nakon zaprimanja dojave, kako dodaje Lončar, potragu je započelo sedam policijskih službenika, kojima se pridružilo 15-20 mještana, dok se u 23.25 sati u potragu uključila i Gorska služba spašavanja Varaždin sa sedam članova.

'Pretraga terena izvršena je u vremenu od 22.45 do 4.45 sati. Nastavljena je u ponedjeljak u 11 sati, po dolasku GSS-a i službenih pasa. U pretragu terena uključeno je šest osoba GSS-a Zagreb, tri osobe i dva psa Kluba za obuku službenih pasa, tri osobe i tri psa Hrvatske udruge za obuku pasa, šest članova Lovačke udruge Srndać, devet mještana te 19 policijskih službenika Policijske uprave krapinsko-zagorske i helikopter Gorske službe spašavanja', doznajemo od glasnogovornika PU krapinsko-zagorske, koji podsjeća da je mrtvo tijelo nestalog pronađeno oko15.20 sati u mjestu Breznica, zaseoku pučkog naziva Korši, na području Policijske uprave Varaždinske, Policijske postaje Novi Marof.