NOVI TRENDOVI

Što Japanci i Koreanci vole u Zagrebu

07.07.2012 u 09:01

Bionic
Reading

Prema informacijama Turističke zajednice grada Zagreba, razlozi za dolazak u glavni grad uglavnom su poslovne prirode, no tijekom ljetnih mjeseci poslovne ljude zamjenjuju turisti koji dolaze na vikend i city break putovanja ili se na putu prema drugim destinacijama odluče za razgledavanje Zagreba.

Među posjetiteljima Zageba najviše je onih iz Njemačke i SAD-a, dok sljedeća tri mjesta zauzimaju gosti iz Japana, Koreje i ostalih azijskih zemalja, što je, prema riječima predstavnice TZGZ-a Darije Juzbašić, naznaka novog trenda kojem je prethodila pojačana promocija upravo u spomenutim zemljama. Uz nastup na prošlomjesečnom Sajmu turizma u Koreji, Turistička zajednica grada Zagreba samostalno se predstavila i u Japanu, Kini i Indiji.

Prema istraživanju TZGZ-a, prosječna dob gostiju u Zagrebu kreće se od 25 do 35 godina za posjetitelje hostela. Prosječna dob posjetitelja hotela pomiče se prema 45 do 55 godina. Od programa koji se nude turistima, Juzbašić je izdvojila manifestaciju Zagrebački vremeplov koja obuhvaća niz različitih događanja, promenadne koncerte, Gornjogradske glazbene vedute te program Kumice s Dolca. Uz njih, dakako, idu i sva ostala događanja poput festivala ili koncerata velikih svjetskih zvijezda.

U videoprilogu pogledajte što su nam o Zagrebu rekli turisti.