ZATVORSKI ŽIVOT

Što čeka 'nogometaše' u Remetincu

12.06.2010 u 15:35

Bionic
Reading

Ženski odjel X zagrebačkog zatvora u Remetincu uskoro bi trebao udomiti još nekoliko 'zvijezda'. Osim Vladimira Zagorca i Slobodana Đurovića, ondje bi im se mogao pridružiti i član 'zemunskog klana' Sretko Kalinić, no i pokoji od dvadesetak osumnjičenih u aferi namještanja utakmica 'ofsajd'

Premda bi mogli okarakterizirali boravak muških pritvorenika na istom katu s pripadnicama nježnijeg spola, gdje mogu posjetitelje primati u mirnijem okruženju, kao pogodnost, upravitelj zatvora Tomislav Kralj tvrdi da su motivi isključivo oni sigurnosne prirode.

Iako se nalaze na istom katu, Zagorec i Đurovec nisu u kontaktu sa zatvorenicama, a ne mogu ih susresti čak ni za vrijeme šetnje izdvojenim zatvorskim krugom, piše Večernji list.

Život na odjelu X za 'zvijezde' iz Remetinca bolji je od života ostalih zatvorenika jer se mogu tuširati svakoga dana, naravno sukladno tehničkim mogućnostima.

Posjetitelji s pritvorenicima mogu razgovarati ponedjeljkom, srijedom i petkom te prve i treće nedjelje u mjesecu. Tih se dana pred zatvorom u Remetincu stvara popriličan red u kojem se, osim 'običnih' žena sitnih kriminalaca, razbojnika i ubojica, nalaze i uređene žene pritvorenih menadžera.

Zatvorenici i njihovi posjetitelji razgovaraju preko pregradnog stakla i telefonskih slušalica te se ne mogu dodirivati. Pritvorenicima se ova pregrada podiže jednom mjesečno.

Upravitelj zagrebačkog zatvora tvrdi da se rijetko događaju incidenti te da je situacija dosta dobra uzme li se u obzir da je raznim preinakama prostoru koji bi optimalno trebao prihvatiti 560 zatvorenika kapacitet povećan za gotovo dvostruko te može prihvatiti 1020 zatvorenika.