RANI DAH ZIME

Stižu snijeg i obilne kiše, malo toplije od utorka

26.10.2012 u 11:07

Bionic
Reading

U subotu će našu zemlju zahvatiti zahlađenje koje će gorju, ali i nekim drugim dijelovima unutrašnjosti donijeti snijeg i susnježicu. Prohladno, gotovo zimsko vrijeme, zadržat će se do utorka kada će malo zatopliti, međutim, vremenske prilike neće biti stabilne ni u drugom dijelu tjedna, javljaju prognostičari

U petak se očekuje postupno pogoršanje vremena. Tijekom dopodneva u unutrašnjosti će biti maglovito ili oblačno, a zatim djelomično do pretežno sunčano. Tijekom dana naoblačenje s kišom će se sa sjevernog Jadrana polako širiti prema istoku Hrvatske. Oborine će biti slabe i povremene. Puhati će slab, u gorju do umjeren jugozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka uglavnom će se kretati od 6 do 11 °C, a najviša dnevna od 13 do 18 °C, u Slavoniji malo viša.

Jutro na Jadranu bit će pretežno sunčano. Tijekom dana sjeverni će Jadran zahvatiti naoblačenje s kišom koje će se polako širiti prema srednjem, a kasnije i južnom Jadranu. Moguće su grmljavine i obilnije oborine. Puhat će umjereno jugo u jačanju na jako, a u noći na nedjelju i s olujnim udarima. Jutarnja temperatura zraka bit će od 12 do 17 °C, a najviša dnevna od 19 do 24 °C.

U subotu će u kopnenom dijelu biti oblačno s kišom. Tijekom dana temperature će biti u padu pa je moguća susnježica, a u gorju snijeg. Puhat će slab do umjeren, u gorju do jak južni vjetar. Jutarnja temperatura zraka uglavnom će biti od 9 do 12 °C, a najviša dnevna od 13 do 18 °C, u postupnom padu prema kraju dana.

Na Jadranu će u subotu biti oblačno s obilnijom kišom, pljuskovima i grmljavinom. Puhat će jako jugo s olujnim udarima. Jutarnja temperatura zraka biti će od 16 do 21 °C, te najviša dnevna od 19 do 24 °C

U nedjelju će se na kopnu nastaviti oblačno i kišno vrijeme. Zbog niskih temperatura moguća je susnježica, a u gorju snijeg. Puhat će umjeren do jak vjetar sjevernih smjerova. Temperatura se neće mnogo mijenjati tijekom cijeloga dana, a iznositi će od 1 do 5 °C.

Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana u nedjelju će cijeli dan biti oblačno s kišom. Puhat će jaka bura s olujnim udarima. Najviše temperature bit će 6 do 11 °C. Na dijelu srednjeg i južnom Jadranu bit će oblačno s obilnijom kišom i grmljavinom. Puhat će jako jugo. Jutarnja temperatura zraka kretat će se od 15 do 19 °C, a najviša dnevna od 18 do 23 °C.

U ponedjeljak će se na kopnu nastaviti oblačno i kišno vrijeme. Zbog niskih temperatura moguća je susnježica, a u gorju snijeg. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočnjak. Temperatura će tijekom cijelog dana biti između 0 i 4 °C.

Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana u ponedjeljak će cijeli dan biti oblačno s kišom. Puhat će jaka bura s olujnim udarima, a temperatura će tijekom cijelog dana biti između 5 i 10 °C. Na dijelu srednjeg i južnom Jadranu biti će oblačno s obilnijom kišom i grmljavinom. Puhat će jako jugo i jugozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka bit će od 12 do 16 °C, a najviša dnevna od 17 do 20 °C.

U utorak bi trebalo doći do poboljšanja vremena. U cijeloj zemlji dan bi trebao biti pretežno do djelomično sunčan, jedino na istoku Slavonije te na krajnjem jugu Jadrana moguća je povremena slaba kiša. Ujutro u unutrašnjosti, a osobito u gorju moguć je mraz. U kopnenim krajevima vjetar će biti slab uglavnom zapadnih smjerova. Na sjevernom Jadranu puhat će umjeren do jak sjeverac, a na srednjem i južnom umjeren do jak sjeverozapadnjak. Tijekom dana na cijelom će Jadranu vjetar oslabjeti na slab sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će se kretati u rasponu od -4 do 1 °C, a na Jadranu od 3 na sjeveru do 12 °C na jugu. Najviše dnevne temperature u unutrašnjosti će biti između 4 i 9 °C, a na Jadranu od 10 na sjeveru do 18 °C na jugu.

U nastavku tjedna vrijeme će i dalje biti nestabilno tako da nove oborine nisu isključene. U unutrašnjosti će puhati vjetar sjevernih smjerova, a na Jadranu južnih. Temperature će biti u blagom porastu. Jutarnje temperature zraka kretat će se u rasponu od 1 do 6 °C u unutrašnjosti, a na Jadranu od 5 do 10 °C na sjeveru i djelu srednjeg te od 7 do 12 °C na jugu. Najviše dnevne temperature u unutrašnjosti će biti između 6 i 13 °C, a u gorju koji stupanj niže. Na Jadranu će se kretati od 11 do 16 °C, a prema kraju tjedna bit će i koji stupanj više.