prognoza

Stižu pljuskovi i grmljavina: Pogledajte kada se i gdje očekuje najveća promjena vremena

01.10.2019 u 07:34

Bionic
Reading

Ujutro u unutrašnjosti umjereno, u središnjim predjelima i pretežno oblačno, mjestimice uz maglu, zatim razvedravanje

Na Jadranu pretežno sunčano, a na obali sjevernog dijela uz prolazno više oblaka mala je vjerojatnost za kišu. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, u gorju s jakim udarima, u Slavoniji jugoistočni, a na Jadranu i južni. Najviša dnevna temperatura zraka između 22 i 27 °C.

U srijedu sa zapada postupno naoblačenje, u drugom dijelu dana uz sve češću kišu i lokalno izraženije pljuskove s grmljavinom. Glavnina oborine očekuje se na prijelazu u četvrtak i u četvrtak prijepodne, a zatim prestanak oborine uz osjetan pad temperature zraka. U petak sunčanije te i dalje svježe. U srijedu će puhati umjeren i na udare jak jugozapadnjak, na Jadranu i jugo.

Dobar san i odmor

Biometeorološke prilike će biti povoljne u cijeloj zemlji. Omogućit će dobar san i odmor noću, te dobru koncentraciju, radni učinak i raspoloženje danju. Kroničnim bolesnicima će vremenski uvjeti olakšavati podnošenje tegoba od kojih inače pate.

U noći na četvrtak vjetar će okrenuti na sjeverni, a na sjevernom Jadranu će zapuhati mjestimice jaka bura s olujnim, podno Velebita i orkanskim udarima, u petak će postupno slabjeti. U srijedu iznadprosječno toplo, a zatim osjetno svježije, osobito na kopnu.