ŠTO ĆE VLADA DANAS ODLUČITI?

Stiže novi Zakon o socijalnoj skrbi

29.02.2012 u 12:06

Bionic
Reading

Vlada će svoju 13. sjednicu održati danas u 14 sati, a na dnevnom redu je, između ostalog, Prijedlog o pretpristupnom ekonomskom programu za razdoblje od 2012. do 2014. godine te Zakon o socijalnoj skrbi

Na otvorenom dijelu 13. sjednice Vlada će raspravljati o Prijedlogu pretpristupnog ekonomskog programa 2012. – 2014, Nacrtu prijedloga zakona o socijalnoj skrbi s Nacrtom konačnog prijedloga zakona. Raspravljat će i o Nacrtu prijedloga zakona o izmjenama Zakona o carinskoj službi, Prijedlogu uredbe o opsegu i sadržaju odgovornosti te ovlastima tijela nadležnih za upravljanje instrumentom pretpristupne pomoći, zatim o Prijedlogu odluke o imenovanju voditelja i zamjenika voditelja programa PHARE i IPA.

Vlada bi trebala predložiti i odluku o imenovanju EU koordinatora i njihovih zamjenika, odluku o imenovanju predstavnika Hrvatske u tijelima za provedbu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju te izmjene Uredbe o osnivanju Poslovno-inovacijske agencije Republike Hrvatske.

Očekuje se i donošenje Nacrta prijedloga odluke o donošenju Prostornog plana Nacionalnog parka Sjeverni Velebit, Prijedlog odluke o osnivanju Povjerenstva za zbrinjavanje nisko i srednje radioaktivnog otpada, Prijedlog odluke o odabiru najpovoljnije ponude u postupku davanja koncesije za javne radove za izgradnju novog putničkog terminala Zračne luke Zagreb te upravljanje postojećim i novoizgrađenim terminalom Zračne luke Zagreb i pripadajućom infrastrukturom.

Vlada bi trebala i dati suglasnosti Hrvatskim cestama za kreditno zaduženje kod zajednice ponuditelja: Privredna banka Zagreb d.d. (nositelj zajedničke ponude), Erste&Steiermaerkische Bank d.d., Hrvatska poštanska banka d.d., Hypo Alpe-Adria-Bank d.d, Raiffeisenbank Austria d.d. i Zagrebačka banka d.d. Očekuje se i odluka o davanju državnog jamstva u korist zajednice ponuditelja: Privredna banka Zagreb d.d. (nositelj zajedničke ponude), Erste&Steiermaerkische Bank d.d., Hrvatska poštanska banka d.d. i Zagrebačka banka d.d., za kreditno zaduženje društvo Hrvatske ceste d.o.o.

Najavljena je i odluka o davanju suglasnosti za privremeno postavljanje radnih prostorija i rada službenika granične policije Bosne i Hercegovine na graničnom prijelazu za pogranični promet Podprolog-Prolog, na državnom području Republike Hrvatske. Vlada će predložiti i odluku o stavljanju izvan snage Odluke o sudjelovanju Republike Hrvatske na Svjetskoj izložbi EXPO 2012, Yeosu, Republika Koreja, imenovanju predsjednika i članova Nacionalnog odbora i nacionalnog povjerenika Republike Hrvatske za Svjetsku izložbu EXPO 2012. te Prijedlogu odluke o pokretanju postupka za sklapanje Sporazuma između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Savezne Republike Njemačke o predaji i prihvatu osoba kojih je boravak nezakonit.

Na zatvorenom dijelu Vlada će, kao i obično, raspravljati o kadrovskim pitanjima.