UPOZORENJE IZ HAK-A

Stiže 40 cm snijega, na put ne idite bez zimske opreme

13.01.2013 u 21:07

Bionic
Reading

Hrvatski autoklub (HAK) izvijestio je na svojim stranicama vozače da snijeg otežava promet u Gorskom kotaru, Lici, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj i mjestimice u Slavoniji te da su od kiše mokri i skliski kolnici u Istri, na sjevernom Jadranu i mjestimice Dalmaciji. Vozače upozoravaju da na put ne kreću bez zimske opreme.

Snijeg već pada u većini kopnenih dijelova Hrvatske, a do kraja sutrašnjeg dana snježni pokrivač u Gorskome kotaru i sjevernom dijelu Like bit će preko 40 centimetara, dok će na sjeverozapadnom području biti veći od 15 ili 20 centimetara.

Od 20.18 sati zimski uvjeti su proglašeni na dionici autoceste A1 Zagreb/Lučko-Karlovac-Bosiljevo 2.

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama trenutno nema slobodnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Hrvatskom primorju i Istri te Dalmaciji, i obrnuto.

Prema posljednjim vremenskim prognozama Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ)u ostatku dana očekuje se pretežno oblačno, na Jadranu s kišom ponegdje uz grmljavinu, a u većini kopnenih krajeva snijegom, ali u južnoj Lici, Posavini i Slavoniji mjestimice i kišom, koja se u početku može smrzavati na tlu.

Vjetar će biti slab do umjeren istočni i sjeveroistočni, na Jadranu umjereno i jako jugo, a na sjevernom će Jadranu oslabiti i okrenuti na buru. Najviša temperatura od -1 do 4 stupnjeva, na Jadranu od 7 na sjevernom, do 14 stupnjeva na srednjem.