SUSJEDI ODAHNULI

Stišali se glasni ljubavnici iz Splita

Bionic
Reading

Mirna splitska četvrt, tiha, ugodna noć, toplo je, prozori su širom rastvoreni. Odjednom - vrisak, pa potom još jedan, prepadnuti stanari iskaču na prozorska okna, gledaju kome treba pomoć

SPLIT - Dok se vriskovi ne stanu preklapati usklađenim ritmom, tek tada shvaćaju - netko uživa u ljubavnim aktivnostima. No, kad takav repertoar morate slušati iz noći u noć i kad to traje satima - zasmeta tantrički seks i najstrpljivijima. Toliko da su spremni podići slušalicu i nazvati 92.

Upozoreni i utišani

Jedno vrijeme stanariUlice slobode jednostavno nisu mogli odgonetnuti iz kojeg od stanovadopire sladostrasna buka. Priznaju, gledali su jedni druge preko oka.Čak su i ostavljali poruke po ulaznim vratima, s molbom da seljubavnici stišaju, da ne remete javni red i mir. A tada su, poputpravog Sherlocka, otkrili da se noćnoj akciji odaje mladi podstanarskipar. Zamolili su vlasnika njihovog stana da ih upozori, što je ovaj,navodno, i učinio. Otad buke više nema. A i zahladilo je, zatvarajuse prozori.

Tragom vijesti o mladom paru što svojim cjelonoćnim ljubavnim ekshibicijama ne da mira svojim susjedima, zakucali smo na vrata stanarima Ulice slobode.

'Ala, šta van se osladila priča o je..., stvarno ste dosadni, pustite ljude na miru', nabasali smo odmah na susjeda kojem vrištanje i stenjanje uistinu ne smeta.

No, oni osjetljivija sna odlučili su protiv mladog para podnijeti prekršaju prijavu. Pozvali su u pomoć policiju sedmog dana listopada, oko 23 sata i 40 minuta, no dok su plavci stigli na mjesto veselog događaja, 'akcija' je bila gotova, pa nisu imali razloga za intervenciju.

Stoga prekršajna prijava nije podnesena jer za tako što bi prpošni par trebao biti uhvaćen 'na djelu'.

'Ubija me ovo u pojam, pokušavaš zaspat, a oni stenju, proradi ljubomora i zavist, htio - ne htio', kazuje mlađa djevojka u prolazu.

'Vrlo je neugodno tako što slušati, a pogotovo objasniti djeci što se zbiva. Mene je sin upitao: Zašto teta viče? Što sam mu mogla reći?' pita se mlada majka iz susjedstva.

Ostali se pak stanari smješkaju, dobacuju onako, kao – nije njihov posao, ma neka mladi guštaju, imat će kad spavati.