KOMEŠANJE NA PRISAVLJU

Stipić traži da Sabor smijeni Silviju Luks

27.04.2011 u 17:01

Bionic
Reading

V. d. ravnatelj HTV-a Mislav Stipić danas je predložio privremenom glavnom ravnatelju HRT-a Josipu Popovcu da zatraži od Hrvatskog sabora razrješenje predsjednice nadzornog odbora HRT-a Silvije Luks, stoji u priopćenju HRT-a

Osebujna predsjednica nadzornog odbora HRT-a navodno je izmislila i potom je komentirala da je na zatvorenoj sjednici nadzornog odbora kritizirala vodstvo kuće, prije svega Josipa Popovca jer su trojicu djelatnika poslali u Los Angeles i Las Vegas, gdje su išli zbog kupovine opreme i novih filmova.

U medije je procurila informacija da je Luks pritom Popovca je podsjetila da su Sabor, Vlada i predsjednik Josipović upozorili da se u recesiji mora štedjeti te da HRT, kao javna ustanova, treba slušati naloge s vrha. Također je istaknula da HRT treba štedjeti i zato što je u financijski lošem stanju.

Međutim, prema našim informacijama, Luks na zatvorenoj sjednici nadzornog odbora HRT-a nije ni spomenula 'rastrošno' putovanje u Ameriku niti je Popovcu održala lekciju iz štedljivosti.

'Gospođa Luks je objavila nepostojeći zaključak sa sjednice nadzornog odbora HRT-a, čime je, po mišljenju v.d. ravnatelja Stipića, povrijedila Zakon o HRT-u i opće akte HRT-a te takvim svojim djelovanjem narušila ugled HRT-a', potvrdila je glasnogovornica HRT-a Dorotea Lazanin Jelenc.

'Tako se možda moglo raditi na Yutelu, ali na Hrvatskoj televiziji neće', izjavio je Stipić.

Zbog takvog ponašanja Silvije Luks, rukovodstvo javne televizije od Sabora će zatražiti njezinu smjenu.

'Mene Hrvatski sabor može smijeniti, ali ne i Mislav Stipić', poručila je Silvija Luks.

O liku i djelu Silvije Luks pročitajte ovdje