ne rade od 11.55 do 12.55

Šef školskog sindikata pojasnio što će biti s učenicima za vrijeme štrajka

28.11.2018 u 11:21

Bionic
Reading

U srijedu će se u osnovnim i srednjim školama održati štrajk u trajanju od sat vremena, od 11.55 do 12.55 sati. Štrajk organizira sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod koji nije prihvatio prijedlog Vlade o povećanju plaće učiteljima, liječnicima i medicinskim tehničarima u dva navrata. Prvo povećanje od tri posto bit će u siječnju, a drugo od dva posto slijedi u rujnu

Potom će se održati konferencija za novinare o odazivu jednosatnom štrajku u osnovnim i srednjim školama te o idućim koracima, a konferenciji će prisustvovati predsjednica Glavnog vijeća Sindikata Preporod Gordana Kovač Bluha i predsjednik Sindikata Preporod Željko Stipić, prenosi N1.

Na upit što će biti s učenicima za vrijeme štrajka, Željko Stipić rekao je kako je ravnatelj odgovorna osoba i 'on će od onih koji neće štrajkati, i na neki drugi način, spajanjem razrednih odjela, osigurati da sva ta djeca budu zbrinuta za vrijeme trajanja štrajka'.

Podsjetimo, sindikati javnih služni tražili su povećanje osnovice plaće od pet posto, a na što je Vlada odgovorila kako se osnovica može povećati samo za tri posto. Nezadovoljni time, najavili su opći štrajk koji se trebao održati u srijedu, ali uspješnim dogovorom s Vladom i prihvaćanjem prijedloga o povećanju osnovice tri plus dva posto javne službe su odustale od štrajka. No Sindikat Preporod ne prihvaća ovaj Vladin prijedlog.

  • +9
Mirenje sindikata javnih službi i Vlade u sporu oko osnovice plaća za 2019. završeno je u utorak 27. studenog Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic/PIXSELL