bolnica normalno radi

Štimac: 27 djelatnika riječkoga KBC-a u samoizolaciji

26.03.2020 u 16:12

Bionic
Reading

Ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Rijeka Davor Štimac poručio je u četvrtak da je ukupno 27 djelatnika tog KBC-a u samoizolaciji, ali da se u bolnici radi u normalnom pogonu.

U samoizolaciji je 10 liječnika, 14 medicinskih sestara i tri druga djelatnika, izjavio je Štimac dodavši međutim, kako je stanje u KBC Rijeka zadovoljavajuće, a timovi su spremni za nove izazove.

U nekim dijelovima KBC-a, prvenstveno u Klinici za infektologiju i Objedinjenom hitnom medicinskom prijamu, djelatnici su izuzetno opterećeni. Ljudi se međusobno bodre i podržavaju unutar timova te se izuzetno dobro nosimo s aktualnom situacijom, rekao je Štimac.

Spremni su, poručuje, za sve scenarije. "Pokazali smo to i s pripremljenim centrom za respiraciju i ukupno raspoloživa 73 respiratora, od kojih je do sad bio potreban samo jednoj oboljeloj osobi", kazao je. U KBC Rijeka smješteno je 26 pacijenata s utvrđenim koronavirusom. 23 su na Klinici za infektologiju, dvoje u zgradi Klinike za otorinolaringologiju, a jedna na respiratoru u Jedinici intenzivnog liječenja na lokalitetu Sušak riječkoga KBC-a, izvijestio je Davor Štimac.