nakon odluke premijera

Stigle prve reakcije na smjenu Kujundžića

28.01.2020 u 10:29

Bionic
Reading

Nakon objave vijesti da je Andrej Plenković razriješio Milana Kujundžića s funkcije ministra zdravstva, stigle su prve reakcije.

'Kujundžić je osmi po redu ministar opterećen aferama koji je morao napustiti ovu Vladu. Zbog dužnosnika opterećenih teškim sumnjama na nezakonito bogaćenje i korupciju građani svakodnevno iseljavaju. Dosta im je više korumpiranih ministara koji ne mogu izbrojati svoje nekretnine, kojima se mercedesi pojavljuju u dvorištu i koji svoj položaj koriste za razna pogodovanja. Naši građani zaslužuju bolje od toga i zato je vrijeme za promjene!', napisao je na Facebooku SDP.

Reagirala je na Twitteru i bivša premijerka Jadranka Kosor. 'Kad razriješiš ministra kojeg si žestoko branio ali ne razriješiš partnere kojima se sudi jer te oni i dalje drže da možeš razrješavati stabilno', poručila je Kosor.

Na Twitteru je reagirao i čelnik Demokrata Mirando Mrsić. 'Mandat Kujundžića pamtit ćemo po skrivenim kućama i ogromnom neredu u zdravstvenom sustavu. Nažalost, Kujundžić u 3 godine nije napravio ništa u zdravstvu, ali je sustav premrežio svojim sljedbenicima iz stranke Zora. I nakon Kujundžića, Kujundžić!', napisao je Mrsić.

Razrješenje Kujundžića kratko je pred Banskim dvorima komentirao i HNS-ov potpredsjednik Vlade Predrag Štromar. 'To je čisto premijerova odluka', kazao je.

Na pitanje bi li on sam dao ostavku na mjestu Kujundžića, Štromar odgovara: 'Trebamo svi pratiti svoje nekretnine i upisivati precizno jer zakon tako nalaže'.

Dodao je da će premijer odlučiti tko će biti novi ministar zdravstva.