priroda se budi

Stigla je prognoza za vikend, pogledajte koga čekaju prave proljetne temperature

07.02.2019 u 07:01

Bionic
Reading

Za vikend u unutrašnjosti povremeno umjeren, u nedjelju u gorju i jak jugozapadnjak, na Jadranu jugo u jačanju. Temperatura zraka u porastu, osobito u subotu i nedjelju, no noći i jutra na kopnu u početku još hladna

Pretežno sunčano, ujutro u unutrašnjosti mjestimice magla, prognozira Državni hidrometeorološki zavod za četvrtak.

Vrijeme od 7. do 12 .veljače Izvor: Screenshot / Autor: dhmz

Vjetar na kopnu uglavnom slab. Na Jadranu umjerena do jaka bura u daljnjem slabljenju i okretanju na sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka na kopnu od 5 do 9, na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije između 11 i 16 °C.

Od petka do nedjelje djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom, u unutrašnjosti u petak i subotu ujutro ponegdje i maglom. Uz prolazno više oblaka u petak prijepodne mjestimice su moguće slabe oborine koje se mogu u unutrašnjosti smrzavati na hladnoj podlozi.

Izbjegavajte napore

Povoljan biometeorološki utjecaj će biti nešto slabiji nego proteklih dana. Zbog toga bi vrlo osjetljivi ljudi na vrijeme mogli imati manje tegobe. Kroničnim se bolesnicima savjetuje izbjegavati veće napore.

U dane vikenda, osobito potkraj subote i u nedjelju, oblačnije u gorju i na Jadranu, posebno sjevernom, uz mjestimičnu kišu. Vjetar u petak na kopnu uglavnom slab, a na Jadranu će nakratko zapuhati umjerena bura i sjeverozapadnjak.

  • +11
Ulična moda u zimskim mjesecima Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Za vikend u unutrašnjosti povremeno umjeren, u nedjelju u gorju i jak jugozapadnjak, na Jadranu jugo u jačanju. Temperatura zraka u porastu, osobito u subotu i nedjelju, no noći i jutra na kopnu u početku još hladna.