upozorenje

Stigla je kiša, ali tu nije kraj promjenama - poslijepodne i navečer će i osjetno zahladiti

11.02.2019 u 06:11

Bionic
Reading

S promjenom vremena, zapuhat će umjeren, prolazno jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar

Ponedjeljak je donio promjenljivo i pretežno oblačno vrijeme s oborinama, češćim do sredine dana.

Vrijeme do 16. veljače Izvor: Screenshot / Autor: dhmz

Na Jadranu kiša ili pljuskovi s grmljavinom, lokalno obilni, dok će na kopnu uz pad temperature kiša ponegdje prelaziti u susnježicu i snijeg, osobito u gorju, prognozira Državni hidrometeorološki zavod. Zapuhat će umjeren, prolazno jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar.

  • +79
Kiša Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anić

Na Jadranu će vrlo jako i olujno jugo već ujutro na sjevernom dijelu okrenuti na sjeverozapadnjak i buru, koji će se do kraja dana proširiti duž obale. Temperatura zraka većinom od 3 do 8 na kopnu, a od 8 do 13 °C na Jadranu. Poslijepodne i navečer će osjetno zahladnjeti.

Na Jadranu u utorak pretežno, drugdje djelomice sunčano. Uz promjenljivu naoblaku na kopnu mjestimice slaba oborina na granici kiše i snijega, osobito u Slavoniji.

Vjetar slab do umjeren sjeverni, u Slavoniji povremeno jak sjeverozapadni, a na Jadranu umjerena i jaka bura te sjeverni vjetar. Najniža jutarnja temperatura od -3 do 1, na Jadranu od 3 do 9. Najviša dnevna između 3 i 8, na Jadranu od 8 do 11 °C.

Osjetljiviji meteoropati, pažnja!

Biometeorološke će prilike u zapadnim krajevima Hrvatske biti razmjerno povoljne, a u ostalim predjelima povoljne. Astmatičare i plućne bolesnike upozoravamo na zaštitu od moguće magle u unutrašnjosti, kao i zaštitu od hladnoće. Tijekom dana će pretežno sunčano vrijeme biti za mnoge poticajno, a uz aktivan boravak na otvorenom može pridonijeti dobrom raspoloženju i primjerenoj koncentraciji. Osjetljiviji meteoropati, posebno u zapadnim krajevima Hrvatske mogu patiti od glavobolje, razdražljivosti i bolova na mjestima ranijih ozljeda.