vremenske (ne)prilike

Stigla je i prognoza za Božić, pripremite se na iznenađenja

22.12.2018 u 07:40

Bionic
Reading

U drugom dijelu ponedjeljka zapuhat će umjerena do jaka bura, a u utorak valja računati na jak sjeverni vjetar

Umjereno do pretežno oblačno i iznadprosječno toplo, predviđeno je vrijeme za subotu.

Zagreb: Gusta magla prekrila je grad Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Povremeno će, kažu u Državnom hidrometeorološkom zavodu, biti kiše, ponajprije na sjevernom Jadranu, u gorju te na krajnjem sjeveru unutrašnjosti. Puhat će umjeren do jak jugozapadnjak, u Dalmaciji jugo.

Vjetar će u drugom dijelu dana slabjeti. Najniža jutarnja temperatura od 0 do 6, na Jadranu od 7 do 12, a najviša dnevna većinom između 8 i 12, na Jadranu od 10 do 15 °C.

  • +7
Snijeg zabijelio cijelu Slavoniju preko noći Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / CROPIX

U idućih par dana do Božića umjereno do pretežno oblačno i razmjerno toplo za doba godine, a u utorak hladnije. Malo kiše može pasti u nedjelju uglavnom na Jadranu i u područjima uz Jadran.

Kiša će biti češća u ponedjeljak i na kopnu i na moru, dok se u utorak očekuje uglavnom suho. U ponedjeljak će na kopnu jugozapadnjak okrenuti na umjeren sjeverozapadnjak.

  • +35
Gužve na ovogodišnjem zagrebačkom Adventu Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Na Jadranu u nedjelju slabo do umjereno jugo, u drugom dijelu ponedjeljka zapuhat će umjerena do jaka bura, a u utorak valja računati na jak sjeverni vjetar.

Biometeorološke prilike za Božić

Biometeorološke prilike će biti povoljne pa se kod ljudi osjetljivih na vrijeme ne očekuju poteškoće uzrokovane vremenom. Zbog zahladnjenja skrećemo pozornost na zaštitu od hladnoće osobito u jutarnjim satima u kontinentalnom dijelu zemlje.