moguće bujične poplave

[VIDEO/FOTO] Stigla dugo iščekivana kiša: Žestoko nevrijeme na Kvarneru, promjena vremena zahvatila veći dio Hrvatske, upaljen i meteoalarm

17.09.2021 u 10:46

Bionic
Reading

Dugo očekivana kiša i promjena vremena zahvatili su u petak ujutro zapadni dio kontinenta, Istru i sjeverni Jadran. Na riječkom je području zabilježen velik broj udara munje, a ponegdje je palo 43 milimetara kiše. Za cijelu državu upaljen je meteoalarm

'Žestoko nevrijeme u ovim trenucima na većem dijelu Kvarnera, ima iznimno obilne kiše', javlja Istramet.

'Očekivano pogoršanje vremena zahvatilo je Hrvatsku. Najviše kiše i pljuskova ima na zapadu unutrašnjosti, u gorskom dijelu te na sjevernom Jadranu. Na mjernoj postaji Ugrini na sjeveru Istre već je palo 43 mm kiše', piše na stranici Neverin na Facebooku.

Upaljen meteoalarm za cijelu Hrvatsku

Državni hidrometeorološki zavod upalio je meteoalarm za cijelu Hrvatsku zbog mogućih grmljavinskih nevremena.

U narančastom su Istra, cijeli Jadran i unutrašnjost Dalmacije te Lika i Gorski kotar. Ostatak zemlje je u narančastom.

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Mogućnost bujičnih i urbanih poplava

S obzirom na prognoziranu promjenu vremena u kojoj su lokalno moguće obilne oborine, tijekom dana na području sjevernog i srednjeg Jadrana, njegove unutrašnjosti te Like i Gorskog kotara postoji mogućnost bujičnih i urbanih poplava, prognoza je meteorologinje N1 Tee Blažević.

  • +14
Kiša u Rijeci Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Fronta će brzo proći našim krajevima pa će se već tijekom noći razvedravati sa sjevera. Sutra će još biti kiše i pljuskova praćenih grmljavinom, osobito na području Dalmacije. U nedjelju imamo novi val oborine, tako da će kraj tjedna biti osjetno svježiji, s temperaturama u unutrašnjosti većinom od 18 do 21, u gorju i nižima, a na moru od 21 do 25.

oprez u prometu

[FOTO] Stiže jesen: Promjena vremena donijela u Zagreb kišu i pljuskove

Pogledaj galeriju