BARIŠIĆ OTKUCAO BIVŠEG PREMIJERA

Steže se obruč oko Sanadera

06.11.2010 u 10:19

Bionic
Reading

Prema informacijama HTV-a, Mladen Barišić koji je već treći dan na saslušanju u USKOK-u istražiteljima je sve priznao. Naveo je s kim je oprao 40 milijuna kuna izvučenih iz državnih poduzeća

Barišić je istražiteljima naveo kada je i gdje Ivi Sanaderu dao tri milijuna kuna. Ostatak novca završio je u HDZ-u i u Barišićevu džepu. Jadranku Kosor navodno u iskazu nije spominjao. Bivšeg premijera u iskazu je spomenuo i HEP-ovac Ivan Mravak. Nevenka Jurak, vlasnica Fimi medije koja je ljetos uhićena, sljedećeg tjedna počinje s iznošenjem svoje obrane koja će, prema najavama, biti aktivna.

Iako se obruč oko Sanadera sve više steže te su sve glasnija nagađanja ne hoće li biti uhićen, nego kada, bivši premijer u petak je u Saboru negirao bilo kakvu umiješanost u aferu Fimi media. Tvrdi da se ne boji uhićenja. Iznio je mogućnost da je Barišićev iskaz rezultat ucjena.

Iako se nakon uhićenja odlučio braniti šutnjom, Maldena Barišića je slomio boravak u zatvoru te njegovo i zdravlje njegove majke, piše hrt.hr.

Barišić je uhićen 29. rujna. Tereti se za višemilijunsku štetu u poslovima državnih tvrtki HEP-a, Hrvatskih šuma i Plinacra s tvrtkom Fimi media u vlasništvu njegove dugogodišnje prijateljice Nevenke Jurak, koja je od kolovoza ove godine u pritvoru. Naime, sumnja se da se putem te tvrtke iz državnih poduzeća izvlačio novac, od kojega je dio navodno završio i u crnom fondu HDZ-a. Ako se to i dokaže, Barišiću prijeti i do deset godina zatvora.

Navodni sastanak na kojem je bivši premijer Ivo Sanader, u prisutnosti Mladena Barišića, čelnike uprava zamolio da poslove daju Nevenki Jurak, održan je 2007. godine. DORH-u i USKOK-u to je potvrdilo nekoliko sudionika.