POVRATAK U APPLE

Steveu Jobsu presađena jetra

20.06.2009 u 20:47

Bionic
Reading

Predsjedniku uprave Applea Steveu Jobsu, koji se od siječnja nalazi na bolovanju, prije dva mjeseca je u američkoj saveznoj državi Tennessee presađena jetra i on se uspješno oporavlja, izvijestio je u subotu The Wall Street Journal

U izvješću koje ne navodi izvor informacije o transplantaciji kaže se da bi se Jobs trebao krajem lipnja vratiti na posao i za prvo vrijeme raditi skraćeno.

Glasnogovornik Applea Steve Dowling u subotu je odbio komentirati napis WSJ-a. U priopćenju je naveo da 'Steve Jobs očekuje povratak u Apple krajem lipnja'.

Jobs (54), je u kolovozu 2004. otkrio da je liječen od raka gušterače. Početkom siječnja ove godine objavio je da pati od izlječivog hormonalnog poremećaja te da će nastaviti voditi tvrtku. Nedugo nakon toga objavljeno je da odlazi na dulje bolovanje, bez objašnjavanja razloga, a vođenje Applea preuzeo je izvršni direktor Tim Cook.

Zdravlja Stevea Jobsa razlog je zabrinutosti ulagača, zbog utjecaja koji taj pionir informatičke tehologije ima na koncipiranje i oblikovanje Appleovih proizvoda i doprinosa uzletu tvrtke na čije se čelo vratio 1997.

WSJ u subotnjem broju navodi da vrsta raka od kojeg boluje Jobs metastazira u druge organe, citirajući Williama Hawkinsa, liječnika specijaliziranog za gušteraču i gastrointestinalnu kirurgiju Sveučilišta Washington u St. Louisu.

Hawkins je izjavio za list da je transplantacija jetre u liječenju neuroendokrinih tumora kontroverzna metoda jer se do jetre za presađivanje vrlo teško dolazi, a učinkovitost metode nije dokazana.