POSLJEDICE POŽARA

Šteta na Bjelolasici 16 milijuna kuna

22.02.2011 u 14:09

Bionic
Reading

Karlovački župan Ivan Vučić danas je na aktualnom satu Županijske skupštine izvijestio kako je osiguravatelj 'Croatia osiguranje' procijenio štetu na izgorjelom objektu u Hrvatskom olimpijskom centru Bjelolasici na 16 milijuna kuna te da se prije isplate od državnog odvjetništva traži odgovor ima li razloga za pokretanje sudskog postupka za nastalu štetu

Podsjetio je da je Hrvatski olimpijski centar Bjelolasica na godinu stvarao gubitak od 11 milijuna kuna te da su sve dosadašnje vlade u rad Bjelolasice uložile 130 milijuna kuna.

Bjelolasica je na listi 30 vladinih investicija, i to s iznosom od 50 milijuna eura, rekao je, ističući pritom kako 'tek treba odlučiti kako će se to dalje odvijati nakon što je HOC prestao funkcionirati' zbog požara prošlog mjeseca u kojem je izgorjela središnja zgrada. Važno je reći, dodao je Vučić, da Hrvatski olimpijski odbor s Bjelolasicom više nema ništa jer se od 2007. godine ne koristi tim objektima i ne posjeduje ih.

Vučić budućnost Bjelolasice vidi u športsko-rekreacijskome centru, otvorenome domaćem i stranom tržištu za obiteljski turizam, jer bi to bilo profitabilno, ali tek treba odlučiti kakav će biti model financiranja razvoja Bjelolasice, a jedna od mogućnosti jest javno-privatno partnerstvo.

Rekao je da je načinjen plan o 170 zaposlenika Bjelolasice koji trenutačno ne rade, te da je vladi i nadzornom odboru poslan na odobrenje. Vučić je obećao da će se i dalje zauzimati za to da se sačuva svako radno mjesto ili da se drukčije pobrine za zaposlenike.

Vučić, koji je predsjednik nadzornog odbora HOC-a Bjelolasice, rekao je kako je on kao župan u sukobu interesa te je pozvao one koji smatraju da mogu kvalitetno pomoći u rješavanju problema na Bjelolasici da se jave na treći ponovljeni natječaj za predsjednika nadzornog odbora.