OBJAVLJENI REZULTATI MATURE

'Šteka' stranica ključna za upis brucoša!

15.06.2010 u 13:30

Bionic
Reading

Web stranici postani-student.hr, ključnoj za upis novih studenata na fakulteta, cijelo jutro nije moguće pristupiti, jer su objavljeni rezultati ispita iz Hrvatskog jezika. O funkcioniranju stranice u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa, nisu nam znali ništa reći

Čitateljica tportala javila se s informacijom da se stranici www.postani-student.hr, preko koje će se prema novim pravilima državne mature studenti upisivati na fakultete, ne može pristupiti cijelo jutro. Provjerili smo informaciju i - zaista je bilo tako. Stranici nismo mogli pristupiti do 13 sati i 45 minuta, a i sada se sporo učitava te je njezin rad otežan.

Na pitanje u čemu je problem, glasnogovornik Ministarstva Duje Bonacci uputio nas je na Središnji prijavni ured koji, kaže, i održava tu stranicu, a na pitanje kada će rezultati biti objavljeni, uputio nas je pak na Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja.

U Središnjem prijavnom uredu uputili su nas na Carnet, a u Centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja na priopćenje u kojem ne otkrivaju uspjeh maturanata, nego tek informaciju da su rezultati ispita iz Hrvatskog jezika objavljeni. Kada će biti objavljeni rezultati ostalih ispit, a može nam reći samo ravnatelj Centra koji danas neće biti dostupan.

Ako su tehnički problemi nastali danas kad još nisu objavljeni rezultati svih ispita, pitanje je kako će stranica onda funkcionirati u navali brucoša koji će se uskoro na toj stranici upisivati na željene fakultete.