VEČERAS OD 21 DO 22 SATA

Stazić na 'Vrućem stolcu' Radija 101

25.11.2009 u 09:31

Bionic
Reading

SDP-ovca Nenada Stazića možete pržiti na 'Vrućem stolcu' Radija 101 večeras od 21 do 22 sata, uz izravni prijenos na tportalu. Taj saborski zastupnik i predsjednik saborskog Odbora za informiranje, informatizaciju i medije gostuje na Stojedinici dan nakon što su HDZ-ovi članovi Odbora spriječili raspravu o stanju na HRT-u

Sabotažom HDZ-ovaca Ljubice Lukačić, Krunoslava Markovinovića, Borisa Kunsta, Suzane Bilić Vardić i dr. odgođena je, dakle, rasprava o tome što je trulo u javnoj kući na Prisavlju, do te mjere da su deseci tamošnjih novinara i urednika prošlog tjedna simbolično začepili usta crvenom trakom i stvorili kordon kroz koji je morala proći omražena im glavna urednica Informativnog programa Hloverka Novak Srzić na putu na sjednicu Programskog vijeća.

To je tijelo, između ostalog, dijagnosticiralo značajne probleme u poslovnom i financijskom planiranju, organizacijske propuste i nedostatnu primjenu postupaka javnih natječaja u nabavi vanjskih produkcija, no zbog međusobnih optužbi čelnika HRT-a donijet će odluke o izvjesnim smjenama tek nakon što ad hoc formirana radna skupina u ponedjeljak iznese svoje zaključke.

Prijedlog Nenada Stazića da Odbor za informiranje raspravi hrpu dopisa koje su tom saborskom tijelu povodom kaosa na HRT-u poslali angažirani građani i njihove udruge te barem izrazi podršku Vijeću HRT-a u nastojanju da se stvari istjeraju na čistac odbijen je uz obrazloženje da se ne može voditi rasprava samo na temelju pritužbi na račun HRT-ove Uprave, već treba dobiti očitovanje te strane. U međuvremenu, obezglavljeno Programsko vijeće - bivši predsjednik Đuro Popijač preselio se u Banske dvore - s nekolicinom novopečenih članova prepušteno je samo sebi, iako upravo Sabor kao osnivač HRT-a, odnosno saborski Odbor kao matično radno tijelo, snosi odgovornost za stanje na javnoj televiziji.

No uz Nenada Stazića ne treba se bojati da će se prljavština s HRT-a gurnuti pod saborski tepih. Podsjetimo, taj agilni SDP-ovac svojedobno je zaradio opomenu u sabornici jer je zatražio istragu protiv tadašnjeg premijera Ive Sanadera, optuživši ga za korupciju u slučaju zakona o golfu i gradnje golf terena u Savudriji. Kao bivši predsjednik saborskog povjerenstva za istragu slučaja 'kamioni', optužio je HDZ, glavnu državnu revizoricu Šimu Krasić i državnog odvjetnika Mladena Bajića da su štitili bivšeg ministra obrane Berislava Rončevića, kojemu je ponajprije zahvaljujući Stazićevoj upornosti naposljetku skinut zastupnički imunitet.

Nenad Stazić trn je u peti mnogim HDZ-ovcima. Predsjednica stranke i hrvatske Vlade Jadranka Kosor poručila mu je tako da potraži pomoć u nekoj ustanovi nakon što je Stazić na svom blogu u travnju objavio 'Razgovor sa samim sobom', u kojemu je ustvrdio da je novac od kupovine kamiona utrošen na skupu Kosoričinu predsjedničku kampanju.

Želite li znati više o samom Nenadu Staziću i njegovom političkom djelovanju, pogledajte ga i poslušajte večeras u emisiji 'Vrući stolac'.