ČISTIO TVRĐAVU I SMJEŠTAO GLUMCE

Stazić na Brijunima bio 'Katica za sve'

25.09.2010 u 10:24

Bionic
Reading

Saborski zastupnik SDP-a Nenad Stazić odgovorio je na napade HDZ-ovaca o besplatnom ljetovanju u trajanju od 49 dana na Brijunima. Kaže da mu je kazalište Ulysses platilo smještaj te je kao umjetnički savjetnik dobio i pet tisuća kuna. No Stazić se Novom listu požalio da se na Brijunima nije odmarao, već naporno radio

'To nije ljetovanje, tamo se radi! Hoteli u kojima su smješteni glumci i ostali scenski djelatnici ustvari nisu nikakvi hoteli, nego vrlo zapuštene zgrade s malim sobama u kojima su tepisoni stari 50 godina, a vojničke deke su na krevetima. Nema tamo nikakvog osoblja, pa sam ja, želeći pomoći, radio i brojne druge poslove. Tamo nema tko izdati sobe glumcima, pa sam ih ja smještao u sobe, dodjeljivao im ključeve, išao po njih na brod i razvozio ih na probe i kamo je trebalo, čistio sam tvrđavu, izbacivao vodu s terase kad padne kiša... Jednostavno, sve što treba', kaže Stazić kojem sve to nije teško palo jer voli taj teatar.

Zanimljivo je da je Stazić na Brijunima boravio od 6. srpnja, tj. stigao je tjedan dana prije nego što je Sabor završio svoje ljetno zasjedanje.

Stazić nije platio ni smještaj ni boravišnu pristojbu na Brijunima, nego je sve troškove snosio Ulysses koji je za svoje potrebe na dva mjeseca zakupio hotele Jurina i Franina po cijeni od 350 tisuća kuna.

I Stazićeva stranačka kolegica Milanka Opačić boravila je na Brijunima više nego što je priznala u javnosti. Rekla je da je pogledala samo jednu predstavu, no, prema računima, za nju je boravišna pristojba plaćena u razdoblju od 17. do 21. srpnja te ponovo 12. i 13. kolovoza. Na Brijunima je bila i od 20. do 22. kolovoza.

Prema računima koje posjeduje Novi list, gost teatra Ulysses od 17. do 23. kolovoza bio je i Ivan Račan, sin pokojnog predsjednika SDP-a, danas član Glavnog odbora stranke.