ŠEFICA IZ NOĆNE MORE

Starija Amerikanka seksualno zlostavljala mladog Srbina

08.06.2012 u 14:07

Bionic
Reading

Prizivni sud u Washingtonu potvrdio je presudu prema kojoj je kompanija za lobiranje Campbell-Crane vlasnice Jenny M. Campbell (69) dužna isplatiti imigrantu iz Srbije Saši Stamenkoviću (26) oko 1,3 milijuna dolara zbog seksualnog uznemiravanja i odmazde, kao i na ime sudskih troškova

Kako je sud utvrdio, Stamenkovića je vlasnica Jenny M. Campbell pune tri godine uznemiravala lascivnim pričama, pokušavala kontrolirati njegov privatni život, ali i tražila seks od njega kako ne bi ostao bez 'zelene karte'.

Unatoč žalbi na prvostupanjsku odluku, potvrđena je kazna po kojoj je tvrtka dužna isplatiti oko 800.000 dolara zbog uznemiravanja, oko 12.000 dolara zbog odmazde nakon što ga je vlasnica, kada je podnio prvu tužbu, otpustila, i 455.740 dolara na ime troškova za odvjetnike i troškove suđenja, piše Alo.rs.

Stamenković je nekada radio u sportskom klubu u Washingtonu, gdje je bio osobni trener brojnih klijenata, između ostalog i Jenny Campbell. Kada je saznala da ima diplomu poslovnog menadžmenta u hotelijerstvu, da govori nekoliko jezika i ima radnu vizu, Jenny mu je odlučila ponuditi poziciju potpredsjednika za međunarodni i korporativni razvoj u svojoj tvrtci. Počeo je s radom u ožujku 2002. Međutim, po njegovom svjedočenju, Jenny je vrlo brzo počela s provokacijama.

'U više navrata mi je govorila o svojim seksualnim iskustvima, o sjajnom seksu uz marihuanu, kako moj buldog ima 'velika muda', pokazivala koliki je spolni organ njezinog bivšeg ljubavnika... Plivala je gola u bazenu jednom prilikom, a potom mi je počela nuditi oralni seks, zvati me u svoju 'sobu za grubi seks'. Kada bi zaposleni išli u klubove i restorane, pokušavala je glumiti da smo par, a potom je jednom izbacila moju pratilju nazivajući je kurvom. Provjeravala mi je mobilni telefon i poručila mi da mi ne padne na pamet viđati se s drugim ženama', svjedočio je Stamenković.

Podnio jer tužbu zbog uznemiravanja te je dobio otkaz čim je tužba uručena u ruke Jenny Campbell. Na suđenju je psihijatar utvrdio je da je Stamenković patio od depresije i posttraumatskog stresa jer se bojao da njegova šefica može osigurati da se više nikada ne zaposli i bude deportiran tako što će mu ukinuti 'zelenu kartu' i zbog toga se trudio zadržati posao.