SPLITSKA POLICIJA OTKRILA

Staricu iz pištolja ubio njezin najmlađi sin!

10.02.2010 u 17:47

Bionic
Reading

Splitska policija je zbog ubojstva 74-godišnje Ane Vuković uhitila njezina sina (46), pod sumnjom da je prije 15 dana svoju majku ubio s dva hica u prsa, u kadi u stanu u Vinkovačkoj ulici. Osumnjičenik je popodne sproveden istražnom sucu

Mlađi sin ubijene uhićen je u utorak nakon pronalaska tragova na mjestu zločina i rezultata vještačenja. Policija je kazala kako su njegovi otisci prsta pronađeni u kupaonici i na ulaznim vratima stana te na zvoncu. On je nijekao kazneno djelo, a policiji je rekao da je u vrijeme ubojstva šetao po gradu, pa tako nije imao ni alibi. Nije bio podvrgnut poligrafu jer je riječ o osobi koja je ovisna o alkoholu, pa se kao takva ne može podvrgnuti toj vrsti ispitivanja, potvrđeno je u policiji.

Još se nagađaju motivi zločina, a kako je kazao načelnik Odjela općeg kriminaliteta Policijske uprave splitsko-dalmatinske Neno Gudeljuhićenik nije bio opterećen nikakvim dugovima.

Riječ je o pomorcu, oženjenu čovjeku i ocu dvoje djece koji je s majkom Anom Vuković bio sklopio ugovor o doživotnu uzdržavanju. Nakon njezine smrti njemu je trebao pripasti stan u Savskoj ulici, a stariji brat sa svojom obitelji uskoro se trebao preseliti u novi stan. S majkom nije bio u sukobu, a u stanu u kojem ju je ubio nije bio zadnje dvije godine.

Očevidom je utvrđeno da je Ana Vuković ubijena oko 12 sati isti dan kad je i pronađena mrtva. U kadi ju je našao spasilac gorske službe, pošto su njezini sinovi pozvali najprije kućepazitelja, a onda i spasioce, tražeći da provjere što im je s majkom, s kojom su zajedno sa svojim obiteljima živjeli u Savskoj ulici. Ona je taj dan pošla provjetriti stan svoje rođakinje na četvrtom katu u Vinkovačkoj ulici. Kako se sinovima nije javljala na telefon ni na mobitel, ubrzo je spasilac ušao u stan te pronašao mrtvu ženu u kupaonici. Odmah je pozvana policija koja je tada objavila da je riječ o nasilnoj smrti i isključila mogućnost pljačke jer u stanu ništa nije nedostajalo.

Obdukcija je pokazala da je Ana Vuković zadobila dvije prostrijelne rane u prsa, jedan metak ozlijedio je i nadlakticu, a patolog dr. Antonio Alujević pronašao je i dvije razderotine na čelu. U pomoć kolegama u Splitu priključili su se i zagrebački forenzičari iz Centra za vještačenje Ivan Vučetić koji su obavili očevid.