DRSKI PLJAČKAŠI

Starici ukrali 80 tisuća kuna

29.12.2010 u 13:22

Bionic
Reading

Oko 80 tisuća kuna, koje je držala u ladici stola, 85-godišnjakinji je ukrala drska trojka, a nakon što je od nje prošnjom dobila dvadesetak kuna

Zbog osnovane sumnje da su počinili tešku krađu, na varaždinski Županijski sud privedeni su 25-godišnjak i dvije žene u dobi od dvadeset i trideset godina.

Osnovano se sumnja da je trio u ponedjeljak, 27. prosinca, otuđio iznos od oko 80.000 kuna iz kuće 85-godišnje žene, izvijestili su iz PU varaždinske o drskoj krađi koja se dogodila u Vukovju, mjestu nedaleko od hrvatsko slovenske granice.

Žene su, kako se pojašnjava, najprije ušle u nezaključanu kuću starice od koje su prošnjom dobile dvadesetak kuna. Budući da je 20-godišnjakinja tom prilikom primijetila odakle vlasnica uzima novac, iskoristila je njezinu nepažnju te iz ladice stola uzela iznos od oko 80.000 kuna, koji je sakrila pod jaknu. Zatim su napustile kuću te sjele su u vozilo u kojem ih je čekao 25-godišnjak, nakon čega je sve troje krenulo u pravcu Ivanca. Nisu, međutim, uspjeli pobjeći.

Budući da je o događaju brzo obaviještena policija, policijski službenici Policijske postaje Ivanec zaustavili su njihovo vozilo u Ivancu. Prilikom pretrage vozila ispod sjedišta suvozača i ispod zadnjeg sjedišta pronašli sav otuđeni novac, ističu u PU varaždinskoj, dodajući da je trojka zadržana u pritvoru varaždinskog Županijskog suda.