NESREĆA KRAJ VARAŽDINA

Starica palila kukuruzište, pala i izgorjela

06.10.2011 u 10:14

Bionic
Reading

U požaru kukuruzovine na predjelu Vučenica u mjestu Beletinec kraj Varaždina teško je ozlijeđena Jelena M. koja je preminula od zadobivenih opeklina

Policija utvrđuje okolnosti nesreće, odnosno uzrok požara koji su vrlo učestali na oranicama tijekom listopada, posebice u Međimurskoj županiji. Tako je u srijedu oko 15 sati izbio požar u polju zvanom Rakitovec nedaleko od Svetog Križa. Vatra se sa strništa proširila na kukuruzište velike površine, a zatim i na susjedno kukuruzište.

Požar su ugasili pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Mala Subotica. Inspektor zaštite od požara PU međimurske utvrdio je da je uzrok požara, koji prouzročio štetu veću od deset tisuća kuna, ljudska radnja.

Štetu od nekoliko desetaka tisuća kuna prouzročio je požar koji je dan ranije harao poljem zvanom Ribnjak nedaleko od Palovca. Nepoznati počinitelj zapalio je oko 15 sati suhu travu uslijed čega je izgorjelo oko sedam hektara suhe trave i kukuruzovine, ali i 3.000 kvadratnih metara oranice na kojoj je bilo zasađeno 120 stabala oraha i 50 stabala ukrasnog hrasta.

Nepoznati počinitelj zapalio je i voćnjak u polju zvanom Grabanice nedaleko od Donjeg Kraljevca. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna.

Iako postoje sumnje da je sva tri požara izazvala ista osoba, međimurska policija to još nije potvrdila.