NASTAVAK ULIČNOG SUKOBA

Stari i novi taksisti u Osijeku idu na sud

10.05.2010 u 17:28

Bionic
Reading

Netrpeljivost između dva tabora osječkih taksista, starih i novih, nastavljena je i danas. Predsjednik Udruženja autotaksista Osijeka Vladimir Vodopić jutros se policiji potužio na kaos na taksi parkiralištima, a iz tvrtke Cammeo taksi priopćili su da upravo protiv Vodopića podižu kaznenu prijavu

'Zatražit ćemo od gradskog odjela za promet da se preispitaju i oduzmu licence i dozvole za vršenje autotaksi prijevoza i inspekcijski nadzor nadležnog ministarstva zbog zloupotrebe dozvola i licencija te zbog nasilja i ometanja našeg redovnog rada', priopćeno je iz Cammea, riječke tvrtke Koste Minovskog, u kojoj Vodopića smatraju odgovornim za pokušaj namjernog sudara s njihovim minibusom.

Vodopić uzvraća protuoptužbom da četiri Cammeova taksista namjerno izazivaju jer nisu zadovoljni brojem mušterija i ostvarenih vožnji. 'Njih četvorica ljubomorni su na nas jer imamo stare korisnike koji ne žele u njihov taksi i zato nas izazivaju. Vozilima su blokirali Kuhačevu ulicu, tako da mi ne možemo proći do lokala u kojima ljudi čekaju naš prijevoz', tvrdi Vladimir Vodopić i dodaje da s ostalim taksistima iz suparničke tvrtke nema problema.

Cammeo ga je optužio za prisluškivanje radioveze i otimanje korisnika, zbog čega će ga tužiti sudu, ali Vodopić tvrdi suprotno. 'Stao sam u Kuhačevoj da pokupim ljude koji su me zvali, ali s njima je pokušala ući i druga grupa nezadovoljnih time što već 40 minuta čeka Cammeo.'

Minovskovljeva tvrtka kaznenu prijavu protiv Vodopića će podnijeti zbog prošlotjednog noćnog sukoba kada je ovaj, navodno, namjerno svojim vozilom nasrnuo na dvojicu iz Cammea, Klaudija Klajna i Zorana Zeku, i jednom prešao točkom preko stopala.

'Naš vozač Klaudio Klajn posjeduje adekvatnu medicinsku dokumentaciju iz stanice za hitnu medicinsku pomoć te je okarakterizirana kao teška tjelesna ozljeda s ozljedama tetive, koljena i prstiju stopala, a može se očekivati i dulje izbivanje s posla - bolovanje', kažu u Cammeu.

Vodopić tvrdi da Cammeov cjenik, zbog kojega je od početka rada 9. travnja nastao ulični sukob, nije tako povoljan kako se misli. 'Istina, do pet kilometara vožnje naplaćuju 13 kuna. Međutim cijena za 10 kilometara je 40 kuna, a 15 kilometara čak 50 kuna. Čekanje naplaćuju 100 kuna po satu, a mi skoro dvostruko manje. Onih 13 kuna naplate svakom putniku posebno, a mi izdajemo jedan račun po vožnji, bez obzira koliko putnika bilo u vozilu. Osim toga, cijenu za pet kilometara i mi smo spustili na 12 kuna. Tko je povoljniji?'

Skupina starih taksista broji osam članova, a novih je u početku bilo 26, ali su četvorica dala otkaz. Sporni cjenik vrijedi samo do 1. lipnja kada će se cijene najvjerojatnije povisiti, ali ni jedna ni druga skupina o tome još ne želi govoriti.