SDSS-ov ODGOVOR

'Starčevićev HSP pokušava stvoriti 'front' protiv Srba'

23.02.2011 u 14:35

Bionic
Reading

'Bez imalo političke kulture HSP Dr Ante Starčević uputio je javni poziv SDP-u i HDZ-u za stvaranjem 'fronta' protiv SDSS i njegovog predsjednika Vojislava Stanimirovića. Takve metode neće proći', odgovorili su u utorak SDSS-ovci političkim suparnicima iz Starčevićevog HSP-a

VUKOVAR – Pravaši su, naime, pozvali SDP i HDZ da podrže njihovog kandidata za predsjednika Gradskog vijeća Vukovara i tako, kako su naveli, spriječe mogući dolazak SDSS-a i Vojislava Stanimirovića na vlast.

'Retorikom koja podsjeća na ratne godine, HSP Dr Ante Starčević želi u gradski parlament unijeti metode i jezik ulice, a zastrašivanjem i riječima koje se graniče s pozivom na javni linč anulirati SDSS s gradske političke pozornice. U interesu skoro 2.000 birača koji su stali iza nas iznaći ćemo najoptimalniji modus participacije u Gradskom vijeću. Hoće li SDSS dobiti i mjesto predsjednika Vijeća i tko će tu funkciju obavljati, odlučuje se u vijećničkim klupama, a ne huškačkim poklicima i pozivom na 'front' protiv Srba', poručuju iz SDSS-a.

Iz SDSS-a su i potvrdili kako, uoči skorašnje konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća Vukovara, pregovaraju i razgovaraju i sa SDP-om i s HDZ-om, no i najavili da mogu, u slučaju neuspjeha pregovora i neusuglašavanja stavova, biti i 'konstruktivna opozicija'.