PRIJEVREMENI IZBORI

Starčevićev HSP dao 'košaricu' vukovarskom HDZ-u

14.12.2010 u 13:27

Bionic
Reading

Samo nekoliko dana nakon Vladine odluke o raspuštanju Gradskog vijeća Vukovara i imenovanja Ivane Azenić Dubravčić povjerenicom Vlade u gradu na Dunavu, neslužbeno je počela i predizborna kampanja

Iako postoji rok od dva mjeseca u kojem se moraju raspisati prijevremeni izbori, a u vukovarskom HDZ-u tvrde da su već spremni za izlazak na birališta, od koalicijskog partnera – HSP-a dr. Ante Starčević stigla je iznenadna 'košarica'. Vukovarska je podružnica te stranke, čija su dva vijećnika do raspuštanja Vijeća bila u koaliciji sa 11 HDZ-ovaca, odlučila na izbore za Gradsko vijeće Vukovara izaći – samostalno.

'Već dulje vrijeme ukazivali smo na propuste u radu Gradskog vijeća te smo, u interesu građana Vukovara, zagovarali prijevremene izbore. Procjena je da vukovarska podružnica HSP-a dr. Ante Starčević ima znanja i sposobnosti okupiti hrvatski korpus u Vukovaru pod svoj 'pravaški kišobran', sačiniti kvalitetan program i zatražiti povjerenje birača', poručio je Marijan Pavliček, predsjednik Starčevićevog HSP-a u Vukovaru, obrazlažući odluku o samostalnom izlasku na izbore.

U nedavno raspuštenom sazivu Gradskog vijeća Vukovara HDZ i HSP dr. Ante Starčević zajedno su imali 13 vijećnika, isto toliko imao je i SDP, dok su preostali trojac činili predstavnici SDSS-a. Od travnja prošle godine, kad je prekinuta suradnja SDSS-a s koalicijom HDZ – Starčevićev HSP, nitko nije imao većinu u Vijeću, iako je tom predstavničkom tijelu na čelu bila HDZ-ovka Zdenka Buljan. SDSS-ovci su odlučili 'glasati po savjesti', pa su se malo priklanjali desnoj koaliciji, a malo SDP-u. Vladina odluka o raspuštanju vukovarskog Gradskog vijeća sve je prekinula. Do novih izbora.