MINSKO SUMNJIVO PODRUČJE

Stankovci: Zbog požara zatvorena cesta i isključena struja

08.08.2012 u 19:17

Bionic
Reading

Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS) izvijestila je da je nakon 14 sati zaprimila dojave o požarima kod Stankovaca te na Kozjaku, koje su gasile lokalne vatrogasne postrojbe i kanaderi. Požar je ugašen u 18.48 sati

Dojavu o požaru otvorenog prostora na području Stankovaca u Šibensko-kninskoj županiji vatrogasno operativno središte DUZS-a zaprimilo je u 14,15 sati. U gašenju su sudjelovali DVD-i Stankovci, Pirovac, Tisno, Vodice i Zaton te JVP Šibenik i Vodice - ukupno 20 vatrogasaca i 8 vozila. Požar su iz zraka gasila četiri Air Tractora. Opožarena je površina od 4 hektara.

Požar je izbio na minski sumnjivom području, a zbog njega je zatvorena cesta D 27 te je na području Stankovaca isključena struja.

U 14,30 sati DUZS-u je dojavljeno o požaru otvorenog prostora iznad Kozjaka, na području Malačke u Splitsko-dalmatinskoj županiji. U gašenju sudjeluju DVD-i Kaštela, Gomilica, Mladost, Solin, Klis, Trogir, Zagora, Dugopolje i Slatine, JVP Split, sezonski vatrogasci i Državna intervencijska postrojba Split – ukupno 94 vatrogasca sa 25 vozila.

Požar su iz zraka gasila i tri kanadera koja su napustila požarište. Opožareno je oko 45 hektara trave i niskog raslinja. Gašenje je u tijeku.

Požar na području Ljubitovica (Lepenica) lokaliziran je u 13,45 sati. Opožarena su 2,5 hektara smreke, trave i niskog raslinja. Požar su gasili pripadnici DVD-a Seget Vranjice i kanader, a u tijeku je sanacija požarišta, doznaje se u DUZS-u.