HOĆE LI BITI SANKCIJA?

Stanimirović: U SDSS-u smo šokirani Raškovićevim potezom

27.11.2015 u 13:20

Bionic
Reading

Iznenađenje jučerašnjih konzultacija bio je SDSS-ov Mirko Rašković, a na Pantovčak je stigao nakon stranačkog predstavnika Milorada Pupovca. Predsjednici Republike požalio se na ucjene i pritiske iz svoje stranke te zatražio zaštitu. U SDSS-u su konsternirani Raškovićevim potezom i upiru prstom u desnu koaliciju

Malo nakon Pupovca, koji je predsjednici donio tri potpisa SDSS-a za mandatara Zorana Milanovića, Rašković je progovorio o pritiscima.

'Tražim pomoć od predsjednice države da me zaštiti od pritisaka koji su stvoreni u javnosti. Nikome nisam dao potpis, a dat ću ga onog trenutka kada ja kao manjinac osjetim da netko ima apsolutnu većinu', rekao je jučer Rašković.

Upitan je li pod pritiskom iz SDSS-a, Rašković je to novinarima potvrdio riječima: 'Moguće je da je tako.'

U SDSS-u su šokirani, kazao je Vojislav Stanimirović za Media servis.

Naime Rašković, inače dugogodišnji regionalni čelnik stranke za Dalmaciju, suglasio se s odlukom o potpori lijevoj koaliciji.

'On je to dao javno, na predsjedništvu, a predsjedništvo je donijelo jednoglasnu odluku. Tu sam odluku potpisao kao predsjednik stranke. Gospodin Pupovac je to jučer odnio predsjednici. Prema tome, on (Rašković, op.a.) najbolje zna tko vrši pritisak na njega da nije održao ono što je obećao i što je rekao', tvrdi Stanimirović.

Stanimirović ne isključuje mogućnost da se pravi razlog krije u Raškovićevu ratnom putu. Naime, prema pisanju medija prije nekoliko godina, Rašković je dobio uvjerenje o ratnom putu kojim je ostvario vojnu mirovinu, a koje je navodno potpisao nekadašnji ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko.

'I to je moguće. Rašković je imao nekakvu mirovinu, a po kojoj osnovi ju je osigurao, ne znamo. Ali zamrznuo ju je kad je postao dožupan. Je li to gospodin Karamarko potpisao, ja ne mogu znati', kaže Stanimirović.

I dodaje da Rašković nije u registru branitelja. ‘Ne znamo kako je do toga došlo, ali nije u registru. Je li bio, pa više nije, to je sad pitanje koje će netko jednog dana morati reći', ustvrdio je Stanimirović.

O Raškoviću, koji jutros nije odgovarao na naše pozive, danas će raspravljati u SDSS-u. Hoće li i kakve sankcije povući protiv potpredsjednika stranke, tek trebaju odlučiti.