SUKOB INTERESA

SSSH ne zna što će s Anom Knežević

11.05.2010 u 18:22

Bionic
Reading

Vijeće Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) na današnjoj sjednici nije donijelo odluku o mandatu predsjednice SSSH-a Ane Knežević koja ga je, nakon objave nepravomoćne sudske presude Općinskog kaznenog suda u Zagrebu, stavila na raspolaganje

U postupku tajnoga izjašnjavanja o povjerenju 20 članova Vijeća glasovalo je za povjerenje, a 13 protiv, priopćeno je iz SSSH-a.

Kako je došlo do različitog tumačenja primjene akata SSSH-a o rezultatima glasovanja (je li 20 glasova 'za' dovoljna većina za donošenje odluke ili nije), Vijeće je izvješće Komisije za provedbu postupka izjašnjavanja o povjerenju uputilo Statutarnoj komisiji na tumačenje.

Ana Knežević
stavila je svoj mandat na raspolaganje Vijeću SSSH-a jer je nedavno na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu nepravomoćno osuđena na uvjetnu jednogodišnju kaznu uz rok kušnje od tri godine.

Knežević je osuđena jer je kao predsjednica Sindikata trgovine Hrvatske falsificirala službene dokumente i uz pomoć njih podigla 25.000 kuna sindikalnog novca, koji nije isplaćen kao pomoć članovima sindikata čija su imena napisana na obrascima.

Pojašnjavajući zašto je stavila svoj mandat na raspolaganje, Knežević je rekla da neće dati ostavku jer bi to bilo priznanje krivnje, a ona nije kriva pa će se žaliti na presudu, ako treba, i do najviše instance.

Vijeće SSSH-a ima 45 članova, a za usvajanje odluke o mandatu Ane Knežević potrebna je natpolovična većina od ukupnog broja članova Vijeća.

Ani Knežević mandat vrijedi do prosinca, za kada je zakazan kongres SSSH-a koji treba izabrati novo vodstvo, pa će u slučaju potrebe biti izabran v. d. predsjednika koji će tu sindikalnu središnjicu voditi do kongresa.