LOŠ DOMAĆIN

Srpski rukometaši odbili Kolegin poziv

26.01.2009 u 15:20

Bionic
Reading

To nije trebalo učiniti jer ako mi ne bismo voljeli da se to radi nama u drugim zemljama ni mi to ne smijemo raditi, izjavio je Kalmeta pritom istaknuvši kako je Zadar gostoljubiv grad, grad mladih i sportaša

'Bilo bi bolje da je zadarski gradonačelnik već prvi dan s nama napravio ovakvu šetnju po gradu. Ta bi njegova gesta sve promijenila. Ovako je povlačenjem zastava s trga podigao tenzije i dao povoda drugim incidentima. Zbog toga smo odlučili da ne idemo', izjavio je za Slobodnu Dalmaciju predsjednik rukometnog saveza Srbije Velimir Marjanović

Umjesto na prijem u gradsko poglavarstvo u 11.30 sati, srpski stručni stožer i rukometaši, predvođeni selektorom Jovicom Cvetkovićem, odlučili su obići Zadar, odnosno pravoslavnu crkvu Sv. Ilije te poznate instalacije, morske orgulje i pozdrav suncu.

Cijelo vrijeme srpske je sportaše čuvalo desetak pripadnika policije i sigurnosnih službi u civilu. Obilazak je protekao bez incidenata i provokacija.

Gradonačelnik Zadra Živko Kolega tvrdi da su sigurnosne procjene nadležnih institucija i najave okupljanja određenih skupina s ciljem divljanja i izazivanja nereda na Narodnom trgu bili elementi na temelju kojih je donio odluku o skidanju zastava. Nije htio odgovoriti pod čijim je pritiskom bio prije skidanja zastave.

Kolegin prijatelj, kum i šef Županijskog odbora HDZ-a, ministar Božidar Kalmeta kazao je kako je zadarski gradonačelnik pogriješio u svojoj odluci.

'To nije trebalo učiniti jer ako mi ne bismo voljeli da se to radi nama u drugim zemljama ni mi to ne smijemo raditi, izjavio je Kalmeta pritom istaknuvši kako je Zadar gostoljubiv grad, grad mladih i sportaša', ocijenio je Kalmeta.