U SLUČAJ UKLJUČEN I INTERPOL

Srpski revolucionarni pokret podmetnuo požar u Pađenima?

18.09.2011 u 14:23

Bionic
Reading

Splitska policija utvrdila je da je u Njemačkoj korisnik telefonskog broja s kojega je nazvana redakcija Slobodne Dalmacije kojom prilikom je muški glas rekao da je izazvao požar u Pađenima kod Knina

Korisnik telefonskog broja je u Njemačkoj, policija treba utvrditi ima li on stvarne veze s požarom, a u cijeli je slučaj sada uključen i Interpol, potvrdila je Hini Željka Radošević iz PU splitsko-dalmatinske.

Slobodna Dalmacija objavila je jučer kako ju je 'u petak s prikrivenog broja nazvao nepoznati muškarac i u ime Srpskog revolucionarnog pokreta preuzeo odgovornost za požar u vojarni kod Knina. Dodao je da će napasti policijsku postaju, opsovao mater ustašku i prekinuo vezu', piše Slobodna.

Za Srpski revolucionarni pokret nitko živ nije čuo pa policija traga za anonimnim pozivateljem. Pretpostavlja se da je u pitanju neslana šala.

Požar u Pađenima kod Knina izbio je u utorak, a nakon tri dana lokaliziran je u petak ujutro. Vatra se proširila uz vojarnu Stara straža gdje je došlo do detonacija starih i zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava zbog čega je 250 stanovnika okolnih mjesta, pogotovo Martića i Mokrog Polja, bilo evakuirano. Zbog eksplozija vatru nisu mogli gasiti zrakoplovi sve do petka kada su na teren upućeni kanaderi i air traktori, te više desetaka gasitelja.