LJUBOMORA S ISTOKA

Srpski premijer kuka zbog Hrvatske

21.09.2012 u 13:02

Bionic
Reading

Premijer Srbije Ivica Dačić ocijenio je danas da je 'jako opasno to što Hrvatska ulaskom u EU prestaje biti zainteresirana za dobre odnose sa susjedima', javlja portal mondo.rs

'Posljedice takvog odnosa već osjeća i Bosna i Hercegovina', rekao je u petak Ivica Dačić na Beogradskom sigurnosnom forumu u hotelu Hayat.

Dačić je naglasio kako će s Hrvatskom morati obnoviti inicijativu da građani mogu u dvije zemlje putovati samo s osobnom iskaznicom, bez putovnice, javlja mondo.rs.

'To je više u interesu Hrvatske, prvenstveno zbog turista iz Srbije. Hrvatska takav sporazum već ima s BiH i Crnom Gorom', rekao je Dačić.

Dačić je kazao i kako su prije dvije godine predsjednik Hrvatske Ivo Josipović i tadašnja premijerka Jadranka Kosor prihvatili tu njegovu inicijativu, ali da je do danas izostala 'pravna i politička realizacija'.

Srbija takav sporazum već ima s BiH, Makedonijom i Crnom Gorom.

'Sve države Balkana dužne su surađivati u interesu svojih građana i ne smiju se eurointegracijski procesi u bilo kojoj zemlji kočiti pod bilo kakvim izgovorom, jer bi to destabiliziralo regiju', zaključio je Dačić.