UZ HRPU PIROTEHNIKE

Ovo je skroz ludo: Policija zaustavila srpskog desničara i našla mu paintball puške, tvrde da ih je mislio upotrijebiti na prosvjedima

03.08.2020 u 10:38

Bionic
Reading

Policija je u centru Beograda zaustavila automobil donedavnog zastupnika u Skupštini Srbije Srđana Noga, koji i u prtljažniku mu pronašla hrpu vreća s paintball puškama i raznim pirotehničkim sredstvima

Nogo je bivši član ultradesnog Srpskog pokreta dveri iz čijeg je članstva isključen jer su njegovi stavovi bili preektremni i za njih. Tijekom nedavnih prosvjeda ispred srpske Narodne skupštine protiv režima Aleksandra Vučića prometnuo se u jednog od vođa desno orjentiranih građana koji je nasilnim metodama žele rušiti vlast.

Kako piše Blic.rs Nogo je odlučan u svojoj namjeri da izazove kaos ispred Skupštine, jer ga je tamo čekalo nekoliko njegovih pristalica s praćkama. Prije tjedan dana najavio da neće dozvoliti današnje konstituiranje novog saziva Skupštine i pozvao vođe i simpatizere oporbe da dođu na puškaranje na buduće zastupnike. U novom sazivu Narodne skupštine Srbije sjedit će tek tri stranke, a ni jedna od njih nije oporbena.

Nogo je tada najavio da su već naručene puške za paintball iz kojih će se pucati i koje imaju domet od oko 200 do 300 metara, baklje, topovski udari i rakete za vatromet kojima će opozicija gađati buduće zastupnike u novom sazivu srpskog parlamenta.

Nakon toga je i uvježbavao pucanje iz paintball puške ispred Narodne skupštine, a u svojoj namjeri je po svemu sudeći odlučan.