OŠTRA REAKCIJA

Srpski ministar: HRT je huškao na nasilje izvještavajući o prosvjedu u Beogradu

23.12.2018 u 19:40

Bionic
Reading

Na prosvjedu "Jedan od pet milijuna' koji je održan u Beogradu bilo je 5.000 građana, rekao je danas srbijanski ministar policije Nebojša Stefanović, navodeći da je to 'realna" procjena i 'egzaktna matematika'

On je konferenciji za novinare rekao da je to procjena policijske uprave za grad Beograda o broju sudionika subotnjeg prosvjeda.

"Neka mi pokažu matematički egzaktno da je drugačije", poručio je Stefanović organizatorima skupa koji su, kako je rekao, povećalibroj okupljenih "deset puta".

  • +6
Prosvjed Beograđana protiv nasilja Izvor: Pixsell / Autor: Srdjan Ilic/PIXSELL

Stefanović je ocijenio da izvještavanje Hrvatske radio televizije (HRT) s prosvjeda opozicije u Beogradu predstavlja "huškanje na nasilje na našim ulicama".

Upitan da komentira objavu podrške prosvjedima u Beogradu hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarević, on je rekao da mu je posebno zanimljiv način na koji je s tog skupa izvještavao HRT.

"HRT-u je bilo važno da kaže da izvještava iz grotla građanskih prosvjeda, samo što nisu pozvali na rušenje vlasti u Srbiji, takav način izvještavanja je sve samo ne profesionalan", rekao je Stefanović, na konferenciji za novinare.

"Sada, kad se sjetite da je na HRT-u promovirana knjiga Radni logor Jasenovac onda je sve jasno", dodao je Stefanović.

On je rekao i da političari u Hrvatskoj vide u nekim političkim strukturama u Srbiji priliku za ostvarene hrvatskih interesa.