SPEKULACIJE JEDNOG TABLOIDA

Srpski Kurir: Sanader ima sidu!

26.08.2009 u 14:45

Bionic
Reading

Najtiražniji tabloid na Balkanu, srpski Kurir, koji radi po uzoru na nekadašnji hrvatski tabloid Imperijal, objavio je da bivši hrvatski premijer Ivo Sanader ima sidu. Pri tome ne navodi ni izvore niti argumente koji bi potkrijepili tu tvrdnju. U tekstu se tvrdi da se od šire hrvatske javnosti brižljivo krije da je Sanader teško obolio i da je neizlječiva bolest glavni uzrok njegovog povlačenja s dužnosti predsjednika vlade

Kurir, inače sklon dizanju tiraže bezočnim lažima i izmišljotinama, podsjeća da je početkom kolovoza Ivo Sanader proveo desetak dana u bolnici 's čudnim dijagnozama: najprije da je inficiran teškom zaraznom bolešću, potom da boluje od takozvane legionarske bolesti (legionela, također infektivna bakterija), da bi na kraju liječnički konzilij presudio - teška upala pluća'.

Srpski tabolid primjećuje da je Sanader znatno mršaviji, sa upalim obrazima i tamnim podočnjacima i podsjeća na spekulacije kako je podnio ostavku na sve državne i stranačke dužnosti 'zbog prijetnji raznih mafijaških lobija, zbog duhanske afere i opasnosti da završi kao Ivo Pukanić, urednik Nacionala'.

Milinović: Uskoro ćemo igrati mali nogomet

'Ivo Sanader se subjektivno i objektivno osjeća dobro. Dogovorio sam s njim da poboljša fizičku kondiciju te da uskoro igramo mali nogomet' - izjavio je ministar zdravstva Darko Milinović na današnjoj press-konferenciji, komentirajući Sanaderovo zdravstveno stanje.

Novinari Kurira razgovarali su s docentom Goranom Tešovićem s klinike "Dr. Fran Mihaljević" koji je, kako tvrde, nekoliko sati pregledao Sanadera i pružio mu prvu pomoć. 

'Gledajte, sve što vam mogu reći je da je boravio u Klinici nekoliko sati. Postavljena mu je dijagnoza akutne upale pluća. U dogovoru s njim i u skladu s njegovom osobnom željom, liječenje je nastavljeno u Klinici za pulmologiju na Jordanovcu -rekao je Tešović Kuriru. Na njihovo pitanje je li utvrdio da Sanader boluje od neke zarazne, infektivne bolesti i jesu li točne spekulacije da ima sidu, Tešović je kratko odgovorio:

'Sve ostalo ulazi u domeni liječničke tajne. Ne mogu vam ništa više reći'.

Zamjenik direktora Klinike za plućne bolesti na Jordanovcu Miroslav Samardžija potvrdio je Kuriru da je Sanader bolovao od teške bakterijske upale pluća. Srpski tabloid tvrdi da im je nekoliko hrvatskih novinara neslužbeno potvrdilo da su čuli kako je Sanader teško bolestan, ali da za to nema službene potvrde. Pokušali su doći i do samog Sanadera, ali nisu uspjeli.