TIJELO OTKRILA KĆER

Srpski bajker priznao ubojstvo ruske bogatašice

02.06.2011 u 14:01

Bionic
Reading

Ruska policija vodi istragu protiv srbijanskog državljanina Danijela Jašarevića (57), koji se sumnjiči da je 27. travnja ubio rusku milijunašicu Anu Belogolovu (41) u njezinom stanu u Sankt Peterburgu. Do okončanja istrage, Srbin, inače strastveni bajker, bit će u pritvoru u kojem čeka suđenje, rečeno je Blicu u policiji Sankt Peterburga

Vlasnicu farmaceutskog lanca Vialka i njezinog prijatelja iz Srbije našla je Anina desetogodišnja kći Marta nakon povratka iz šetnje u pratnji dadilje. Kći je prvo u kupaonici i stroju za pranje rublja vidjela krvavu odjeću, nakon čega je počela dozivati majku. Kako joj nitko nije odgovarao, otišla je u spavaću sobu i u njoj zatekla golo i krvavo tijelo svoje majke, kao i ranjenog Jašarevića.

Prema podacima iz policije, Jašarević, kojeg su prvi medijski izvještaji iz Rusije opisivali kao 'mladića iz Srbije', prvo je tvrdio da je Belogolova počinila samoubojstvo, što je potkrijepio oproštajnim pismom u kojem je ona navodno poručila da za svoju smrt nikoga ne krivi.

Suočen s policijskim pritiscima, Jašarević je promijenio priču i za smrt ruske milijunašice, kao i za svoje ranjavanje, optužio provalnike. Prilikom trećeg saslušanja rekao je pak da je sam napisao 'njezino' oproštajno pismo, a zatim sebe ozlijedio nožem.

Zbog sumnje koju je pobudio različitim verzijama događaja, policija Sankt Peterburga uhitila ga je nakon izlaska iz bolnice.

U ovoj fazi istrage dužnosnici ruske policije pretpostavljaju da je ruska milijunašica rekla Jašareviću da je njihova veza gotova, što on nije htio prihvatiti te ju je zadavio, a potom izbo nožem.

Kada je shvatio što je učinio, na računalu je napisao oproštajno pismo.

Pretpostavlja se da je Ana Belogolova upoznala Jašarevića dok je boravila u Hrvatskoj na ljetovanju, gdje je za pet milijuna eura kupila hotel Park u Crikvenici, kao i vilu u Opatiji 2003. godine, piše Blic. Namjeravala je uložiti u hotel sedam milijuna eura te ga pretvoriti u elitno zdanje s pet zvjezdica.

Izvor Blica iz Opatije potvrdio je da se Srbin često družio s Ruskinjom dok je boravila u Hrvatskoj te da je milijunašica bila 'veoma galantna' prema njemu.