NA JOSIPOVIĆEVOJ STRANI

Srpske izbjegličke udruge kritiziraju Pupovca

20.08.2012 u 14:12

Bionic
Reading

Dvije srpske izbjegličke udruge oštro su kritizirale saborskog zastupnika Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorada Pupovca u povodu njegove prepirke s predsjednikom RH Ivom Josipovićem, tvrdeći da Pupovac nije učinio gotovo ništa u rješavanju izbjegličkih problema

Kako prenosi srbijanski tisak, Koalicija udruga izbjeglica i Udruga izbjeglica iz Hrvatske "Pravda" oštro su kritizirale Pupovca, reagirajući na aktualnu medijsku polemiku između Pupovca i Josipovića. Koalicija tvrdi da Pupovac 'nije učinio gotovo ništa' da se rješe izbjeglički problemi, iako je njegova stranka tijekom posljednjih osam godina sudjelovala u hrvatskoj vladi ili ju je podržavala,.

Izbjeglice podsjećaju da su Pupovac i SDSS, čiji je on potpredsjednik, odbili podržati peticiju izbjeglih Srba iz Hrvatske i pokrenuti dijalog s hrvatskom vladom o pravima izbjeglica.

Pupovac i SDSS su, tvrdi Koalicija, za vrijeme vladavine HDZ-a podržali usvajanje niza diskriminatorskih zakona za Srbe.

Udruga 'Pravda' u priopćenju se otvoreno stavilo na stranu Josipovića u njegovu sukobu s Pupovcem.

'Pravda' je optužila Pupovca da je 'etnobiznismen' i zauzela se da se istraži njegova imovina od prije 20 godina i sada. "Nije potrebno apostrofirati da je Milorad Pupovac svakako najomraženiji lik svakog srpskog izbjeglice", tvrdi ta udruga.