URBANI KONCEPT

Srpska rakija - franšiza osvaja Kanadu

15.10.2012 u 14:35

Bionic
Reading

Prvi Rakija bar u inozemstvu, po franšizi beogradskog ugostiteljskog lanca, otvoren je početkom listopada u Torontu u Kanadi, izjavio je generalni direktor tvrtke Redizajn Branko Nešić

Nešić je agenciji Beta kazao da zajedno s partnerom u ovom projektu, Dušanom Vargom, očekuje nastavak širenja te franšize u Sjevernoj Americi.

'Bar u Torontu je pilot-projekt otvoren prema franšizi zajedničke tvrtke za sjevernoameričko tržište Rakija bar North America, a riječ je o lokalu na 100 kvadratnih metara u čije je otvaranje uloženo oko 200.000 dolara', kazao je Nešić. Prema njegovim riječima, sva oprema za bar u Torontu isporučena je iz Srbije, a dvadesetak malih proizvođača rakije dobilo je šansu da izvozi na kanadsko tržište.

'Srpsku tradiciju druženja uz rakiju i mezu ubacili smo u urbani koncept i stvorili Rakija bar, a zatim i franšizu, i krenuli je širiti', kazao je on.

Nešić je dodao i da je Rakija bar u Torontu izazvao veliko zanimanje kao autentičan gastronomski koncept jer je na kanadskom tržištu prvi put predstavljena široka paleta voćnih rakija u kombinaciji sa zakuskom.

Prvi Rakija bar u Beogradu otvoren je 2006. godine.