PRIVELI OSUMNJIČENE

Srpska policija uhitila napadače na Pančića

03.08.2010 u 13:31

Bionic
Reading

Srbijanska policija uhitila je dvojicu mladića osumnjičenih za nedavni fizički napad na poznatoga srbijanskog novinara Teofila Pančića, javljaju u utorak beogradski elektronički mediji

Obojica osumnjičenih u dobi su od oko 20 godina, njima je određeno policijsko zadržavanje u trajanju do 48 sati i očekuje se da u tijeku dana budu izvedeni pred istražnog suca.

Pančić je lakše ozlijeđen 24. srpnja kasno navečer u Zemunu kad su ga dvije osobe napale metalnom šipkom prilikom ulaska u pun autobus gradskog prijevoza.

Napadači su ga pritom udarali po glavi i tijelu te nakon dvadesetak sekundi izašli iz autobusa i pobjegli.

Pančić je zatim prevezen u bolnicu u Zemunu, gdje mu je pružena medicinska pomoć te utvrđene lakše tjelesne ozljede.

Napad na Pančića izazvao je veliku pozornost srbijanske javnosti, a napad su osudile novinarske udruge te nekoliko srbijanskih političkih stranaka i nevladinih organizacija, kao i srbijanski predsjednik Boris Tadić.

Teofil Pančić (45) kolumnist je i književni kritičar tjednika Vreme, a objavljivao je eseje, kolumne, kritičke prikaze, komentare i druge tekstove u nizu srbijanskih i stranih listova, među kojima su Naša borba, Globus, Feral tribune, Dnevnik, Danas, Playboy, BH dani. Autor je i nekoliko knjiga.