DOČEKALI IH

Srpska policija uhitila 32 torcidaša zbog divljanja na pumpi

03.08.2018 u 13:14

Bionic
Reading

U Srbiji je u petak uhićena skupina hrvatskih državljana za koju se sumnja da je demolirala benzinsku postaju u mjestu Vrčin u toj zemlji dva dana ranije. Iako se ne navodi, najvjerojatnije je riječ o Hajdukovim navijačima, pripadnicima navijačke skupine Torcida, koji su kroz Srbiju putovali u Sofiju na utakmicu Hajduka protiv tamošnje Slavije

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da su pripadnici MUP-a zaustavili više od 400 hrvatskih navijača te da je detaljnom kontrolom navijača i njihovih vozila policija pronašla veću količinu drvenih i metalnih palica, nekoliko sjekira i baklji, kao i manju količinu narkotika.

'U policijske postaje u Nišu i Grockoj sprovode se 32 navijača koji će biti privedeni nadležnim tužiteljima i sucima za prekršaje. Policija je kod nekih navijača pronašla i robu koju su ukrali na jednoj benzinskoj postaji kod Vrčina, točnije cigarete, piće i igračke s markicama Republike Srbije. Nakon divljanja na benzinskoj postaji sucu za prekršaje bit će privedeno 28 navijača zbog nepristojnog, drskog i bezobzirnog ponašanja u skupini, za što je zapriječena zatvorska kazna od 30 do 60 dana', objasnio je Stefanović, javlja B92.

Srpski mediji su ranije pisali da su Hajdukovi navijači 'u koloni od 30 automobila i kombija prije dva dana (u srijedu) napravili kaos na benzinskoj postaji MOL-a na autocesti kod Vrčina'.

Vrčin je inače predgrađe Beograda.

  • +6
Torcida izvan stadiona, Hajduk - Turnovo Izvor: Cropix / Autor: Ante Čizmić