INCIDENT U ZAGREBU

Srednjovjekovni mačevaoci mlatili djecu pokraj škole!

19.12.2012 u 16:10

Bionic
Reading

Ljubitelji povijesnog mačevanja i srednjovjekovnih borilačkih vještina u srijedu predvečer fizički su napali skupinu učenika OŠ Tina Ujevića u Koturaškoj ulici u Zagrebu, u čijim prostorima održavaju treninge

O ovom incidentu nas je obavijestila mama jednog učenika petog razreda koji je, kako kaže, tri puta dobio šakom u glavu od muškarca u dvadesetim ili tridesetim godinama koji je nosio i plašt. Uznemireni roditelji drugi su dan obavijestili i policiju, jer je škola to propustila učiniti.

Majka napadnutog učenika ispričala nam je kako se skupina učenika sedmog razreda nakon nastave, oko 18 sati u srijedu, grudala na školskom igralištu. Grude su letjele i prema dvorani u kojoj su viteški mačevaoci održavali svoj trening.

Njih je to očito iziritiralo te su izletjeli iz dvorane i krenuli na djecu. 'Lovili su kog su stigli. Moj sin je tri puta dobio šakom u glavu. On ima 28 kilograma i masnicu na čelu. Jedan je mačem posječen po licu, a nekoliko djevojčica ima otečene obraze od šamara', kaže nam.


Osim napada osoba koje imaju zakup školske dvorane za svoje treninge na dvije godine, još ju više muči reakcija škole.

Dan nakon napada otišla je u školu te od defektologinje saznala da je ona pri odlasku kući na klupici ispred škole vidjela jednog s plaštem kako tuče sedmašicu. Razdvojila ih je, no policiju nije pozvala. Djecu koja su bila žrtve, među kojima je i sin naše sugovornice, ispitali su školska defektologinja i školski psiholog. Ravnateljica im se nije obratila. Potom je otišla na policiju i prijavila incident, a inspektor joj je rekao kako će i ostale roditelje pozvati da daju iskaze.

Ravnateljica Jasnima Hamer kaže kako to nije problem škole jer se incident dogodio nakon nastave te kako je to odgovornost roditelja. Ljubiteljima viteškog mačevanja nakon tog događaja ipak su otkazali daljnju suradnju. 'Mi smo djecu sigurno otpratili iz škole u 17.45. a to se dogodilo u 18.30. Djeca po izlasku iz škole nisu naša odgovornost. Jako mi je žao zbog svega toga, no mislim da roditelji moraju voditi više brige da im djeca nisu bez nadzora po mraku', poručila je Hamer. Uz to je dodala kako je u igri bio samo jedan napadač, a ne više njih, kako nam je rekla mama jednog učenika.

Ona pak kaže kako se, prema pravilniku, djeca smiju zadržavati u okolini škole još barem 15 minuta nakon nastave. O incidentu, ali i o ranijim razlozima za nezadovoljstvo upravom škole, obavijestila je resorno ministarstvo i njihovu inspekciju.