DODIK PROTIV OPORBE

Središte Banje Luke pod policijskom opsadom, pristižu prosvjednici

14.05.2016 u 10:09

Bionic
Reading

Promet središtem Banje Luke u subotu je od jutarnjih sati blokiran dok u taj grad pristižu tisuće ljudi kako bi sudjelovali na odvojenim političkim skupovima koje su točno u podne zakazale oporbene i vladajuće stranke

Uži centar grada zatvoren je za sav promet vozila, a stotine policajaca vidljive su na svakom koraku. Policija je postavila i metalne zapreke u nastojanju da spriječi svaki mogući kontakt pristalica predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i simpatizera oporbe koji su pozvani da dođu u Banju Luku i iskažu nezadovoljstvo trenutačnim političkim, gospodarskim i socijalnim stanjem u tom bosanskohercegovačkom entitetu.

Na svim cestovnim pravcima na ulazu u Banju Luku postavljene su policijske nadzorne točke na kojima se provjeravaju autobusi koji dovoze sudionike prosvjeda.

Iz vladajućeg Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) najavili su kako očekuju da im se na skupu potpore vladi pridruži najmanje 30.000 simpatizera dok koalicija oporbenih stranaka predvođena Srpskom demokratskom strankom (SDS) nije iznosila procjene iako su u policiji najavili kako će u Banju Luku doći između 100 i 150 autobusa njihovih pristalica.

Na osiguranju je angažirano 2.000 policajaca.