vremenska prognoza

Središnja Hrvatska u magli, vozači se upozoravaju na oprez, a evo gdje će biti sunčano

08.11.2018 u 08:33

Bionic
Reading

Ujutro i prijepodne u većem dijelu unutrašnjosti magla i niski oblaci, ponegdje uz rosulju, no uglavnom suho, a zatim se očekuju sunčana razdoblja, dok će u Slavoniji prevladavati sunčano, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za četvrtak

Na Jadranu će, uz promjenljivu naoblaku, uglavnom u prvom dijelu dana još ponegdje biti malo kiše ili pljuska, a poslijepodne sunčanije, prognoza je DHMZ-a.

Zbog dugotrajne magle za područje središnje Hrvatske izdan je žuti alarm, a vozače se upozorava na oprez u vožnji zbog smanjene vidljivosti koja je na nekim mjestima manja od 200 metara.

Puhat će uglavnom slab vjetar, na Jadranu slab i umjeren zapadni i sjeverozapadni, a na jugu u početku još jugo.

Najviša dnevna temperatura kretat će se između 16 i 21 stupnjeva Celzija, a tamo gdje je dugotrajna magla bit će niža.

Atmosfera neće biti sasvim stabilna pa se kod meteoropata u unutrašnjosti mogu javiti manje izražene, a na Jadranu, u Lici i Gorskom kotaru nešto jače tegobe. Moguća je glavobolja, razdražljivost i manjak energije, upozoravaju iz DHMZ-a.

Sljedećih dana vremenske prilike bi se trebale stabilizirati, te bi trebalo biti sunčanije u većini zemlje, osim na sjevernom Jadranu, gdje se očekuju kiše. Detaljniju prognozu za sedam dana pogledajte u galeriji u nastavku ili na stranicama DHMZ-a.

Vremenska prognoza Izvor: DHMZ / Autor: screenshot / tportal

U petak će u kopnenim predjelima biti magle i niskih oblaka, osobito u prvom dijelu dana, a poslijepodne ponajprije na istoku sunčana razdoblja. U unutrašnjosti Dalmacije i Istre te na Jadranu prevladavat će sunčano, ujutro se mjestimice očekuje i magla, koja je moguća i duž obale, pogotovo sjevernog dijela.

Puhat će uglavnom slab vjetar. Najniža jutarnja temperatura kretat će se od tri do osam stupnjeva, na Jadranu od 11 do 16. Najviša dnevna bit će između 12 i 17, na Jadranu 18 i 22 stupnjeva.

  • +4
Ilustrativna galerija / Magla Izvor: Pixsell / Autor: Nikola Cutuk/PIXSELL