bih

Srebreniković: Hodžić nije predsjednik SDAH-a, izbačen je iz stranke

21.01.2019 u 15:24

Bionic
Reading

Armin Hodžić, koji je u nedjelju kao predsjednik Stranke demokratske akcije Hrvatske (SDAH) održao konferenciju za novinare na kojoj je izrazio nezadovoljstvo položajem Bošnjaka u Hrvatskoj, uopće nije predsjednik SDAH-a, zapravo nije ni njezin član jer je izbačen iz stranke, izjavio je Hini Mirsad Srebreniković, koji je na službenim stranicama SDAH-a, kao i u Registru političkih stranka, upisan kao predsjednik te strank

'Hodžić se lažno predstavlja, on je izbačen iz SDAH-a i nije njen član, o čemu je objavljena i informacija na našim stranicama', kaže Srebreniković.

Na službenoj stranici SDAH-a stoji kako je na 10. izbornoj skupštini SDAH-a, održanoj 30. rujna 2018., između više kandidata za predsjednika izabran Srebreniković.

Također je navedeno kako je skupština podržala odluke predsjednika stranke o suspenziji Armina Hodžića (od 20. svibnja 2018.), te predsjedništva zagrebačkog ogranka o isključenju Hodžića iz SDAH-a, te se konstatira da mu je prestalo članstvo u SDAH-u.

Hodžić se priprema za izbore

Hodžićeve javne istupe, kojih je bilo više u zadnje vrijeme, Srebreniković vidi kao pretkampanju za parlamentarne izbore, zbog čega mu je potreban 'neki dramatičan nastup'.

Srebreniković je i sam na parlamentranim izborima 2016. bio među osam kandidata za zastupnika albanske, bošnjačke, crnogorske, makedonske i slovenske manjine u Hrvatskom saboru, ali je za zastupnicu pet manjina izabrana Ermina Lekaj Prljaskaj.

Njezinim radom, odnosno zastupanjem Bošnjaka, Hodžić je nezadovoljan pa najavljuje svoju kandidaturu za predstavnika Bošnjaka u Saboru na idućim izborima.

No, Hodžićeve ocjene da je bošnjačka manjina nezadovoljna nepovoljnim položajem u Hrvatskoj Srebreniković relativizira. 'Jesu li hrvatski građani zadovoljni životom u Hrvatskoj, s obzirom koliko ih se iselilo, sve zavisi iz kojeg kuta gledate', kaže.

Ne dijeli ni Hodžićeve ocjene o radu Lekaj Prljaskaj. Nisam se posebno bavio njenim radom, ali ono što vidim, dolazi na manifestacije bošnjačkih udruga, pomaže, nisam vidio neko nezadovoljstvo, ističe Srebreniković.

Čudi se i da zastupnicu proziva predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba Harun Omerbašić. 'On je savjetnik gradonačelnika Milana Bandića, a Lekaj Prljaskaj je u Bandićevom saborskom Klubu', napominje predsjednik SDAH-a.

Hina zasad nije uspjela kontaktirati Hodžića, a u SDAH-u, čijim se predsjednikom predstavlja, na telefonske pozive nitko nije odgovarao.