splitski poduzetnik

Srđan Mladinić pravomoćno oslobođen u aferi SMS

15.05.2020 u 11:19

Bionic
Reading

Srđan Mladinić, osnivač i član Uprave SMS-a, jedne od nekad najuspješnijih splitskih tvrtki, napokon je dočekao pravomoćnu oslobađajuću presudu Vrhovnog suda za optužbe u vezi sa zlouporabom na štetu tvrtke SMS u iznosu od 3,5 milijuna kuna

Naime, Mladinića je sredinom rujna 2018. godine sutkinja Županijskog suda u Splitu Ivona Rupić oslobodila krivnje da je u više navrata od 2004. do 2009. godine, kao osnivač i vlasnik tvrtke SMS, zatražio isplate s računa društva u iznosu od 4,75 milijuna kuna, prikazujući u knjigovodstvu taj iznos kao pozajmice, piše Slobodna Dalmacija.

Županijsko državno odvjetništvo teretilo ga je da je uzimao novac, a njegova tvrtka je ostvarila tek 1,18 milijuna kuna dobiti koja nije mogla opravdati tolike isplate. Takvim postupanjem oštetio je SMS za 3,56 milijuna kuna.

Mladinić je u listopadu 2014. godine bio prvi put osuđen na uvjetnu kaznu zatvora od godine dana uz rok kušnje od pet godina, da bi četiri godine nakon toga, sredinom rujna 2018. godine, drugi put bio oslobođen krivnje. Sad je to postalo i pravomoćno.

Još uvijek čeka pravomoćnu odluku u slučaju afere “Spice” u kojoj je nepravomoćno osuđen na pola godine zatvora, uvjetno na dvije godine.